15 yaşındaki Büşra’yı 20 kez bıçaklamıştı, savunmasında ‘Üstüne düştüm’ dedi

Geçen yıl ekim ayında 15 yaşındaki Büşra Kabataş’ı önce elektroşok cihazı ile kıpırdayamaz hale getirip ardından 20 kez bıçaklayan ve boğarak öldüren caninin ilk duruşmada yaptığı savunma ‘pes’ dedirtti.

Gündem 4 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde geçen yıl ekim ayında elektroşok cihazı ile etkisiz hale getirdiği 15 yaşındaki Büşra Kabataş’ı 20 kez bıçaklayan ve boğan, daha sonra da evde yangın çıkartan Taner Yaylacı, tutuklu yargılandığı davanın ilk duruşmasına çıktı. Yaylacı, “Bana tekme atması üzerine dengemi kaybedip üzerine düştüm. Elimdeki bıçak boğazına saplandı. Elektroşoku hiç kullanmadım. Pişmanım” dedi.

Delilleri karartmak için yangın çıkarmıştı

Gebze Atatürk Anadolu Lisesi 11’inci sınıf öğrencisi Büşra Kabataş, geçen yıl 7 Ekim günü Mustafapaşa Mahallesi’ndeki evinde Taner Yaylacı tarafından işkence edilerek öldürüldü. Elektroşok cihazı kullanarak etkisiz hale getirdiği Büşra Kabataş’ı 20 kez bıçakladıktan sonra boğarak öldüren Yaylacı, ardından evde yangın çıkartıp kaçtı. Polisin olay yerinde yaptığı incelemede yangının, genç kızın öldürülmesinin ardından delillerin karartılması amacıyla yangın çıkarıldığı tespit edildi. Soruşturmada, genç kızı öldüren kişinin, boşanan annesinin eski sevgilisi Taner Yaylacı olduğunu belirledi. Cinayet şüphelisi, olaydan kısa süre sonra gözaltına alındı. Emniyette işlemleri tamamlanan Yaylacı, sevk edildiği mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Batıdan doğuya şiddet sarmalı: 3 şehir, 7 yaralı, 1 ölüBatıdan doğuya şiddet sarmalı: 3 şehir, 7 yaralı, 1 ölü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.