Advertisement

15 yıllık arkadaşına inandı, artık milyonlarca borcu var

Oto tamircisi arkadaşının piyasa değerinin altında araba vaadine inanıp çevresini de ikna etti. Ancak aradan aylar geçti ve kimse hayal ettiği araca binemedi. Kandırılan Mevlüt'ü en çok yıkan bunu yapanın 15 yıllık arkadaşı olması.

Gündem 11 Ekim 2024
Mevlüt Gündoğdu.

İstanbul’da yaşayan Mevlüt Gündoğdu oto tamircisiydi ve Zeytinburnu’nda çalışıyordu. 15 yıllık arkadaşıyla arabalar hakkında konuşuyordu, arkadaşının eşi de bu sektörün içindeydi. Bir otomotiv şirketinin satış biriminde çalışıyordu. Arkadaşı da iddiaya göre bu şekilde Mevlüt’ün piyasa değerinin altında sıfır araç sahibi olacağını söyledi. Hem Mevlüt hem de arkadaşları bu araçları aldı. Ancak aradan aylar geçti araçlar sahiplerine teslim edilmedi. Mevlüt de dava açtı ve şikayetin ardından araç satışı yaptığı iddia edilen E.K. hakkında yaklaşık 25 suç duyurusu olduğu ve kendi akrabalarına hayali araç satışı yaptığı iddia edildi.

Zararının yaklaşık 10 milyon liraya ulaştığını söyleyen Mevlüt arkadaşına güvenerek sürekli para gönderdiğini belirtti. Aslında önce kapora vermişlerdi, ama onları sürekli plaka ve ruhsat çıkacak diye oyalıyorlardı. İki ay geçti, hala araçlar ortada yoktu. Sonra ‘Araçları teslim edeceğiz, bedelini kapatmanız lazım’ dediler, onlar da aracın bedelini kapattı. Ama bununla da sınırlı kalmadı, ‘Arabaların sigortaları yapılacak’ deyip bir daha para istediler.

Dolandırıldıklarını anlayanlar zamanla yalnız olmadıklarını, şüphelinin kendi kuzenlerini bile dolandırdığını öğrendi. Mevlüt kendisine güvenerek para yollayanların zararını kapatmaya çalıştı, ama şu an kendisi zor durumda.

“Hep halledeceğiz diyorlar, bizi de dolandırdılar diyorlar, ama bununla ilgili dedikleri şu: ‘Benim müdürüm, otomobil bayisinin müdürü, bana hangi IBAN numarasıyla işlem yapmamı söylediyse ben o işlemi yaptım. Bana IBAN numarasına gönder dediği yerlere ödemeleri yaptım, paraları gönderdim.’ Ne müdürüne açılmış bir dava var, ne paraların nereye gittiğiyle ilgili bir bilgi var. Birçok kişi dava açtığı için ortalama şu an üstünde 25 suç duyurusu var. Kendisi hakkında 25, kocası hakkında da 12-15 gibi suç duyurusu var. Bununla ilgili de bizim adaletimiz biraz geç olduğu için elini kolunu sallayarak geziyorlar” diyen Mevlüt dün girdikleri duruşmanın beş dakika bile sürmediğini söyledi.

Avukat Kürşat Ömer Karaman ise şüpheliler tarafından sahte fatura ve dekont sunulduğunu belirterek “Mağdurlardan Mevlüt Gündoğdu tarafımıza başvurdu, anlattığı şekilde dolandırıldığını bize izah etti. Biz de evrakta sahtecilik ve dolandırıcılık eylemlerinden Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na şüpheliler hakkında suç duyurusunda bulunduk. Yargılama halihazırda Asliye Ceza Mahkemesi’nde devam etmekte. Biz şikâyetçi olduktan sonra birden çok mağdurun da bu kişiler hakkında şikayetçi olduğunu öğrendik. Bunlarla ilgili de devam etmekte soruşturma ve yargılamalar. Sanıkların en ağır şekilde cezalandırılmaları için elimizden gelen her şeyi yapacağımızı söylemek istiyorum. Şüpheliler tarafından bazı faturalar ve proforma faturalar sunulmuş, dekontlar sunulmuş, fakat bu dekontlar gerçek olmadığı için, faturalar gerçek olmadığı için bayiden araç teslimi müştekilere yapılmamıştır. Şüphelilerin yargılaması halihazırda Asliye Ceza Mahkemelerinde dediğim gibi devam etmektedir. Bu delillerle şüphelilerin en ağır şekilde cezalandırılmasını istemekteyiz. Sonuna kadar hukuki haklarımızı kullanacağız. En ağır şekilde cezalandırılmaları için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Dinsizin hakkından imansız gelir misali: Siber dolandırıcı cebindeki parayı sokaktaki hırsıza kaptırdıDinsizin hakkından imansız gelir misali: Siber dolandırıcı cebindeki parayı sokaktaki hırsıza kaptırdı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.