150 milyonluk vurgunla suçlanan Talu çifti ‘nitelikli dolandırıcılık’tan tutuklandı

Beril ve Kıvanç Talu çifti, 28 Aralık'ta Türkiye'ye giriş yapmışlar ama haklarında yakalama kararı olmadığı için 8 gün gezdikten sonra yakalandılar. Talu çifti çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Gündem 5 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

Sosyal medyada ‘Var Böyle Tipler’ hesabıyla tanınan Kıvanç Talu ve eşi Beril Talu’nun reklam kampanyası yapacakları bahanesiyle yakın çevrelerini 150 milyon lira dolandırdıkları ortaya çıkmış, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, şikayet üzerine çift hakkında soruşturma başlatmıştı.

Gazeteci Selahattin Günday, çiftin yakalanması hakkında edindiği bilgileri sosyal medya hesabından paylaştı. Yurt dışına kaçtıkları iddia edilen Talu çifti, 28 Aralık’ta  Gürcistan’dan Sabiha Gökçen Havalimanı’na geldiğini belirten Günday, pasaport kontrolünde çift hakkında yurt dışına çıkış adli kontrol tedbiri olduğu için sadece pasaportlarının alındığını söyledi. 5 Ocak’ta ise savcılık talimatıyla polis ekiplerince gözaltına alınan çift Asayiş Şube Müdürlüğü’nde işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edildi. Talu çifti, çıkarıldıkları Anadolu Adliyesi’ndeki savcılık ifadelerinin ardından “nitelikli dolandırıcılık” suçundan tutuklanma talebiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. Hakimlik Talu çiftinin tutuklanmasına karar verdi.

Dolandırıcılık Büro Amirliğinde işlemleri sırasında ifadeleri alınan Kıvanç Talu ve Beril Talu suçlamaları kabul etmedi. 150 milyon liralık vurgun yaptıkları iddialarını reddeden çift “Biz onlardan borç para aldık. Asıl onlar tefecilik yaptılar. Asıl suçlu onlar” dedi.

Reklamcı Hasan Kavak’ın Ekim 2023’te yaptığı paylaşımda  “Var Böyle Tipler” tiplemeleriyle ünlenen eski reklamcı Kıvanç Talu ve büyük reklam şirketlerinde prodüksiyon yapan eşi Beril Talu’nun birçok kişiyi dolandırdığını anlatmıştı.

Söylenenlere göre çift bir ponzi sistemi kurmuş, aralarında en yakın arkadaşlarının, 4 yaşındaki çocuklarının bakıcısının ve evlerinde çalışanların da olduğu çok sayıda kişinin parasını reklam filmi çekip prodüksiyon karından pay verme sözüyle almıştı.

WhatsApp gruplarında nasıl dolandırıldığını anlatan mağdurların ses kayıtları dolaşıyordu. 10Haber’den Zeynep Güven, Talu çifti tarafından dolandırılan mağdurlara ulaşmış, yaşananların detaylarını aşağıdaki haberimizde anlatmıştı.

Kıvanç - Beril Talu çifti en yakınlarının milyonlarıyla kayıplara karıştı: Mağdurlar anlatıyorKıvanç – Beril Talu çifti en yakınlarının milyonlarıyla kayıplara karıştı: Mağdurlar anlatıyor

Ayrıca çift, çevrelerinden topladıkları milyonlarca TL ile kaçmadan önce davetlisi bol bir parti düzenlemiş, gelenlere “Bu son partimiz” diye espri yapmıştı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.