Dehşet ülkesi: Tecavüze uğrayan 2 yaşındaki Sıla bebek yaşam savaşında

Tekirdağ Malkara'da pazar günü hastanede yoğun bakıma alınıp entübe edilen 2 yaşındaki Sıla bebeğin cinsel istismara uğradığı kesinleşti, annesi ve ikisi 18 yaşından küçük dört şüpheli daha tutuklanıp cezaevine gönderildi.

Gündem 12 Eylül 2024

Tekirdağ’ın Malkara ilçesinde yaşayan Bakiye Yeniçeri, kızı Sıla’yı 2 Ağustos’ta Malkara Devlet Hastanesi’ne götürdü.

Anne Bakiye Yeniçeri, doktorlara vücudundan morluklar olan 2 yaşındaki Sıla’yı bıraktıkları komşunun düşürdüğünü ve yaralandığını söyledi. Muayenesi yapılan Sıla ailesine teslim edildi ve evine gönderildi.

Ancak geçen pazar akşamı anne Bakiye Yeniçeri, kızı Sıla’yı yeniden aynı hastaneye götürdü. Baygın olan Sıla’yı  muayene eden doktorlar, darp izleri ve morluklar görünce durumu polise bildirdi. Durumu ağır olan Sıla Tekirdağ İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi’ne sevk edildi. Burada iki yaşındaki bebeğin beyin kanaması geçirdiği saptandı. Vücudunda da fiziksel şiddete uğradığına dair izler vardı. Ameliyat edilen  ve yoğun bakıma kaldırılan bebek entübe edildi. Bebekten DNA örnekleri de alındı ve incelenmek üzere Tekirdağ Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

Olaya hemen müdahil olan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı önce yanlışlıkla Sıla bebeğin öldüğünü duyurdu ama daha sonra bu duyuru geri alındı, Sıla bebek yaşam savaşına devam ediyordu.

Olayla ilgili başlatılan soruşturmada beş kişi gözaltına alındı. Gözaltındaki anne Bakiye Yeniçeri ve 18 yaşından küçük iki şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından adliye sevk edildi. Adliye çevresinde polis ekiplerince geniş güvenlik önlemi alındı. Çevrede toplanan ve zanlılara tepki gösteren grup ile polis ekipleri arasında zaman zaman arbede yaşandı.

İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı da bölgeye gelip ekiplerden bilgi aldı. Anne B.Y. ve diğer iki zanlı cumhuriyet savcılığınca sorgularının ardından tutuklandı. Daha sonra Bakiye Yeniçeri’nin dini nikahla birlikte yaşadığı Sanlı Ö. ve bebeği evine bıraktığı Kani A. da Malkara Cumhuriyet Başsavcılığı’ndaki sorgularının ardından nöbetçi sulh ceza mahkemesine çıkarıldı. 2 şüpheli, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

“Cinsel istismara uğramış”

Tekirdağ Baro Başkanı Egemen Gürcün ise gazetecilere olayla ilgili bebeğin annesinin de aralarında olduğu üç kişinin tutuklandığını, iki zanlının işlemlerinin devam ettiğini söyledi.

Olayın aydınlatılması için adli makamların süreci titizlikle yürüttüğünün altını çizen Gürcün şöyle dedi:

“Olayın aydınlatılmasıyla ilgili özellikle çok titiz ve özverili bir çalışma yaptığına bugün şahit olduğumuz adli makamlarımızın, savcılığımızın emekleri için müteşekkiriz. Kendilerini kutluyoruz. Maddi gerçeğin ortaya çıkması için çok ciddi bir emek sarf ettiklerini şahit olduk. Ayrıntılı ifadeler alınıyor. Üstün körü bir soruşturma yürütülmediğini gözlemledik.

Ayrıntılı ihbarlar sayesinde çocuğumuza bunu yapanlar ortaya çıkartılmış ve ayrıntılı tahkikat yürütülmektedir. Kati raporlar geldi. Olayın vahameti nedeniyle kurumlarımız hızlı şekilde aksiyon aldı. Rapor son haline getirilmiş. Kati rapor dosya içerisinde mevcut. Zaten 18 yaşından küçük çocukların tutuklamaya sevk edilme sebeplerinden birisi buydu. Maalesef ne yazık ki evladımızın cinsel istismara uğramış olduğu doktor raporu, adli tıp raporlarında kesinleşmiş durumda.”

Bebeğin yoğun bakımdaki durumunun ciddiyetini koruduğunu aktaran Gürcün tutuklanan annenin beş yaşındaki kızının da devlet koruması altına alındığını ifade etti.

Meta'dan Narin soruşturmasıyla ilgili açıklama: Elimizde veri yok ki verelimMeta’dan Narin soruşturmasıyla ilgili açıklama: Elimizde veri yok ki verelim

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.