Başsavcıyı zora sokacak dayak görüntüleri

Avukatın dövülmesi olayında görüntüler ortaya çıktı. İskenderun Başsavcısı avukatı suçlamış, "darp yok, kontrollü şekilde hareketsiz kılma var" demişti. Ancak görüntülerde koruma polisinin Akbay'ı dövdüğü açıkça görülüyor.

Gündem 20 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

Deprem felaketinin ardından örgütlediği dayanışma ile binlerce depremzedeye destek olan Avukat Bülent Akbay adliye önünde başsavcının şoförü ve koruması tarafından dövülmüştü. Bu saldırı girişiminin ardından Akbay başsavcı ve koruması hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

İskenderun Cumhuriyet Başsavcısı ise hakkındaki iddiaları yalanlamış, Avukat Bülent Akbay’ın çift şeritli yolda yolu ortaladığını söylemişti. Başsavcı Akbay’ın darp edilmediğini, korumalar tarafından kontrollü bir şekilde hareketsiz hale getirildiğini de sözlerine eklemişti.
Ancak Birgün gazetesi yazarı Timur Soykan köşesinde olaya ilişkin güvenlik kamera görüntülerini yayınladı. Kamera görüntüleri başsavcının söylediklerinin tam tersini gösterdi.

Soykan yazısında “Görüntülerde tek şerit yola ters yönden Başsavcının makam aracının girdiği görülüyor. Avukat Bülent Akbay sağa yanaşarak yol veriyor. Başsavcının şoförü Bülent Akbay’ın yanında duruyor. Bu sırada Başsavcının koruması dışarı çıkıyor ve aracının içinde bulunan avukatı darp etmeye başlıyor. Başsavcı da çıkarak otomobilinin önünde duruyor ve birkaç adım yaklaşarak seyrediyor.
Avukat Bülent Akbay otomobilinden indirildikten sonra şiddet devam ediyor. Ağaçlar nedeniyle avukatın darp edildiği anların çoğu görünmüyor, bu sırada yere düşürülüp tekmeleniyor ve başsavcı seyretmeye devam ediyor. Başsavcının el kol hareketlerinden talimat verdiği anlaşılıyor. Çevredeki polis ve taksicilerin gelmesinin ardından başsavcı, otomobile binerek gidiyor ve adliyeye giriyor. Bu sırada çok sayıda darbe alan ve yaralanan Bülent Akbay yerde yatıyor” dedi.

Gazeteciyi darp edenlerden yine tanıdık savunmaGazeteciyi darp edenlerden yine tanıdık savunma

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.