Herkes 28 Şubat tahliyelerini konuşuyor ama Erdoğan bir cinayet sanığını da affetti
Gri pasaportla skandalıyla gündeme gelen Yeşilyurt Belediyesi'ne ait toplam 20 milyon TL değerindeki 10 arsa, sahte evrakla satıldı. Ayrıca Belediye Başkanı'nın ailesine ait beton şirketine, fiyatları belirlemek için borsa kurmaktan Rekabet Kurumu tarafından soruşturma açıldı.
Almanya’ya gri pasaportla gönderdiği kişilerin geri gelmeyip iltica etmesi skandalıyla bilinen Yeşilyurt Belediyesi’nde iki ayrı olay yaşandı.
Ak Partili Yeşilyurt Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğünde şüpheli işlem tespit edilmesi üzerine dört personelin açığa alındığını, Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulduğunu bildirdi. Akşam saatlerinde ise polis dördü belediye personeli altı kişiyi gözaltına aldı.
Operasyonun nedeni belediyeye ait arsaların belediye yönetiminden habersiz satılmasıydı.
Olayın detaylarını 10Haber’e konuşan Yeşilyurt Belediyesi’nin CHP’li Meclis üyesi Günnur Tabel “Aralarında Emlak Müdürü’nün de olduğu görevli personel belediyeye ait 10 arsayı evrakta sahtecilik yaparak başkalarına satmış” dedi.
Kaynakların aktardığına göre Malatya’da deprem konutlarının da yapıldığı Molla Kasım Mahallesi’nde bulunan ve 600-900 metrekare arasında değişen arsalar ortalama 2 milyon TL’ye satıldı. Satın alan kişiler arsaları üçüncü kişilere devretti. Belediyenin bu olay nedeniyle 20 milyon TL civarında zarar ettiği belirten kaynaklar şüphelilerin Meclis Kararları’nı yapay zeka kullanarak taklit ettiğini söyledi.
Olay hakkındaki soruşturma devam ederken belediyeye ait arsaların çalınması olayı belediyenin SGK’ya borcunu kapatmak istemesiyle ortaya çıktı. Belediye Başkanı Çınar belediyenin SGK’ya olan borcunu söz konusu arsaları vererek ödemek için arsaların tapularını istedi. Fakat söz konusu arsaların satıldığı tespit edildi.
CHP’li Tabel Yeşilyurt Belediye Başkanı Çınar’ın göreve geldiği günden bu yana birçok skandalla adından söz ettirdiğini belirterek “Ortada bir kamu zararı var. Başkan belediyeyle ilgilenmiyor” dedi.
7 Kasım’da ise Rekabet Kurumu 10’u Malatya’da bulunan toplam 19 şirket hakkında soruşturma başlattı. Bu şirketlerden biri Çınarlar Beton’du. Şirket Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’a ait.
Rekabet Kurumu soruşturma açılmasının nedeni olarak ‘Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un 4. maddesini’ gösterdi, “Hatay ve Malatya illerinde çimento ve hazır beton üretimi ile satışı alanında faaliyet gösteren teşebbüslerin birlikte fiyat belirlemek, bölge VE müşteri paylaşımı yapmak suretiyle kanun maddesini ihlal edip etmediklerinin tespiti amacıyla” soruşturma açıldığını belirtti.
6 Şubat depremlerinden en çok etkilenen illerden olan Malatya’da bin 500’den fazla vatandaş hayatını kaybetmişti.