Ak Partili Başkan, ağır hasar alan konutların yeniden yapılmasını istiyor: Kaza yapacağız diye yola çıkmayalım mı?

Malatya’da Ak Partili Yeşilyurt Belediyesi, depremde ağır hasar alan konutları yeniden yaptırmak için belediye meclisinden yetki istedi. CHP’li üyeler, “Ders almadık mı?” diye karşı çıkınca Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Kaza yapacağız diye, trafiğe çıkmayalım mı yani?” dedi.

Gündem 9 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

Türkiye’yi sarsan 6 Şubat depremlerinin en fazla etkilediği illerden olan Malatya’da en az 1,400 vatandaş hayatını kaybetti. 1,154 binanın yıkıldığı, 7 bin 129 hasarlı bina tespit edildiği Malatya’da, ağır hasarlı yapılardan bazıları da Ak Partili Yeşilyurt Belediyesi’nin 2022’de yaptırdığı konutlardı. 

Yeşilyurt Belediyesi’nden deprem sonrası yapılan açıklamada ise Topsöğüt konutlarının 136 daireden oluştuğu belirtilirken, işin kesin kabulü yapılmadığı için inşaat halen tamamlanmadığı söylenmişti. 

Belediyenin arsasına, inşaat firmasıyla ortak yapılan konutların tamamı, 6 Şubat depremlerinin ardından ağır hasarlı olarak değerlendirildi.

Belediye Meclisi’nin Haziran ayı toplantısında ise Yeşilyurt Belediyesi’nin Ak Partili Başkanı Mehmet Çınar, ağır hasarlı konutların olduğu yere yeniden konut yapılması için teklifte bulundu. 

Yeşiyurt’a yapılan ve 6 Şubat depremlerinde ağır hasar alan Topsöğüt Konakları.

CHP’li üye Günnur Tabel, Topsöğüt’te daha önce yapılan binaların depremlerde ağır hasar aldığını ve başarısız olduğunu hatırlatarak, “Yine aynı riske gireceğiz. Yarın öbür gün yine insanlar perişan olacak, yine aynı şeyler yaşanacak, oranın zemin etüdü yapıldı mı? Demek ki orası sağlam değil ki binalar depreme dayanamadı. Hala ders almadık mı?” diyerek tepki gösterdi. 

CHP’li Tabel’in itirazına Başkan Çınar, “Şu anda ciddi bir konut ihtiyacı var. Müteahhitlerin de şehirde talepleri var. Arsalarla ilgili de gelecekte bize ihtiyaç olacak. Kaza yapacağız diye, trafiğe çıkmayalım mı yani?” yanıtını verdi.

10Haber’e konuşan Tabel, konutların yapıldığı yerlerin sorunlu olduğunun kabul edilmediğini belirterek deprem sonrası enkaz kaldırılmadan ihale yapılarak konut yapmak isteyen Ak Partili Yeşilyurt Belediyesi’ni eleştirdi. 

Belediyenin yaptığı konutlar depremde ağır hasar aldı: Başkan sorumluluktan kaçıyorBelediyenin yaptığı konutlar depremde ağır hasar aldı: Başkan sorumluluktan kaçıyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.