Öldürülen müşahitin kardeşinden 31 Mart tepkisi: Önce cezalarını azalttılar şimdi de gözümüze sokuyorlar

Beş yıl önceki seçimde Malatya Pütürge’de belediye başkanı seçilen Mikail Sülük’ün akrabalarının öldürdüğü Saadet Partili müşahitin kardeşi İzzet Aktaş, Sülük’ün yeniden aday gösterilmesine tepki gösterdi.

Siyaset 22 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Olaydan sonra okulun önünde çekilen bir kare

31 Mart seçimlerine sayılı günler kaldı. Siyasiler ellerindeki anketlere ve bir önceki yerel seçimde alınan oylara bakarak son adımlarını atıyor. Malatya’nın Pütürge ilçesinde ise durum daha farklı. Beş yıl önceki yerel seçimde AK Parti’den Belediye Başkanı seçilen Mikail Sülük’ün akrabaları 31 Mart 2019 günü sandıkta görevli Saadet Partisi müşahitleri Hasan Aktaş ve İlyas Aktaş’ı kurşunlayarak öldürmüştü. Kan bulaşan seçimin ardından olaya karışan Ömer ve Abdulkadir Sülük ikişer müebbet hapis cezası aldı, ancak daha sonra bu ceza bozuldu ve sanıklar 25’er yıl ceza aldı. Olayın azmettiricisi Hacı Sülük, sağlık durumu ve yaşı gerekçe gösterilerek tahliye edildi ve sağlık durumuyla ilgili rapor her yıl yenilendi.

Beş yıl sonra AK Parti Mikail Sülük’ü tekrar aday gösterdi. Öldürülen Hasan Aktaş’ın kardeşi, İlyas Aktaş’ın da amcasının çocuğu olan İzzet Aktaş, AK Parti İl Başkanlığına ve Genel Merkez’e giderek Sülük’ün aday gösterilmemesi için çaba gösterdiklerini ancak Sülük’ün yeniden Pütürge Belediye Başkanı olarak ilan edildiğini söyledi. Olayın yaşandığı köyün muhtarı olan Hacı Bayram Aktaş’ın bununla ilgili olarak Ankara’ya da gittiğini söyleyen İzzet Aktaş, buradan da elleri boş döndüklerini anlattı.

10Haber konuşan Aktaş, “Biz Aktaş ailesi olarak yine oyumuzu saldırının olduğu Bölünmez köyünde kullanacağız. Geçen seçimde yaşanan gerginlikler şuanda tekrarlanmıyor ama biz akrabaları sandık görevlilerine saldıran bir kişinin aday gösterilmesini istemiyoruz tabii ki. Biz il başkanlığıyla ilk görüştüğümüzde ‘Biz göstermiyoruz Genel Merkez’den aday gösteriyorlar’ dediler. Bu işin içinde eski bakan Bülent Tüfenkçi de var, Malatya milletvekili Öznur Çalık da var. Kendi başlarına hareket etmiyorlar. Böyle bir olaya karışan kişiyi neden yeniden aday yapıyorlar. Bu etik değil. AK Parti’nin kirli elleri bunların üzerinde, gözümüze sokuyorlar bu kişiyi. Zaten AK Parti istemeseydi ne akrabalarımızı öldürenler dışarı çıkardı, ne cezaları azaltılırdı” dedi.

Seçim günü yaşananların detayını aşağıdaki haberden okuyabilirsiniz.

Sandık başında öldürülen Saadet Partililerin kardeşi ve avukatı 10Haber’e konuştu: İktidar kaybettiğini anladıkça hırçınlaşacak

Yargı sürecini aşağıdaki haberden okuyabilirsiniz.

Saadet Partili müşahitlerin katli davasında iki sanığın cezası hafifletildi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.