2014’teki seçimde ‘trafoya kedi girdi’ denilmişti: Bu kez trafo patladı elektrik gitti

Türkiye seçimlerinin klasiği haline gelen 'trafo' vakalarına bugün bir yenisi eklendi. Üsküdar’da Ali Fuat Başgil İmam Hatip Lisesi’nde yangın çıktı. Trafo patlaması nedeniyle çıktığı belirtilen yangını 10Haber'e anlatan CHP Üsküdar İlçe Başkanı Bahçetepe, “Oylar güvende ama elektrik yok” dedi.

Gündem 14 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Türkiye’de seçimlerde ‘trafo’ kaynaklı olaylara bugün bir yenisi eklendi.

Eski Enerji Bakanı Taner Yıldız, 30 Mart 2014 yerel seçimlerinin ardından yaptığı açıklamada, “Espri yapmıyorum trafoya kedi girdi. Bu ilk kez yaşanmadı. Bunu seçime bağlamak yanlış” demişti.

Öte yandan Enerji Bakanlığı da Bakan Yıldız’ın açıklamalarından sonra 30 Mart günü yaşanan elektrik kesintileri ile ilgili yaptığı açıklamada, yoğun fırtına nedeniyle Adana’nın Yüreğir ilçesinde elektrik direklerinin ve trafolarının yıkıldığı belirtilmişti.

2014’ün ardından bugün de Üsküdar’da Ali Fuat Başgil İmam Hatip Lisesi’nde oy verme işlemi devam ederken yangın çıktı.
CHP Üsküdar İlçe Başkanı Mert Bahçetepe, 10Haber’e yaptığı açıklamada yangının trafo nedeniyle çıktığını belirterek, “İBB’nin itfaiye ekipleri hızla sorunu giderdi. Arıza söndürülürken sandık kurulu üyeleri yerlerinde durdu. Görevlerinin başındaydı. Vatandaşlar dışarı alınıp sonra yeniden içeriye alındı. Oylarımızda ve oy verme işleminde bir sorun yok. Fakat şu anda okulda elektrik yok, elektriği sağlamak için çalışma yapıyoruz” diye konuştu.

Şanlıurfa’da üzerine kaynar su dökülen CHP görevlisinin avukatı konuştu: Köyde seçimin iptali için başvurda bulundukŞanlıurfa’da üzerine kaynar su dökülen CHP görevlisinin avukatı konuştu: Köyde seçimin iptali için başvurda bulunduk

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.