2019’da gece kulübünde yakalanmıştı: Cezaevinden yönettiği çetesinden 40 kişi gözaltında

İstanbul'da bir cinayet soruşturmasında aranan Ümit Değirmenci 2019 yılında gece kulübünde yakalanmıştı. Onun yönettiği suç örgütüne operasyon düzenlendi ve İçişleri Bakanı Yerlikaya çetenin çökertildiğini söyledi.

Gündem 22 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
operasyon

İstanbul Kağıthane’de 2019 yılında Sarp Arıcı, Akın Alakuş’u öldürmüş ve onun kardeşi Tarık Alakuş’u yaralamıştı. Sarp Arıcı tutuklanmış ve 54 yıl hapse mahkum edilmişti. Aynı soruşturma kapsamında üvey kardeşi Ümit Değirmenci de aranıyordu. Ümit Değirmenci aynı yıl bir gece kulübü denetiminde yakalanmıştı. Beşiktaş’taki bir gece kulübünde hareketleriyle şüphe çeken Ümit Değirmenci yapılan kontrolde cinayet zanlısı olarak arandığı anlaşılınca gözaltına alınmış ve tutuklanmıştı. Daha sonra bu davadan beraat etti ama Ümit Değirmenci’nin uyuşturucu ticareti, gasp ve kasten adam öldürmenin de aralarında bulunduğu çok sayıda suçtan kaydı vardı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya bugün Mahzen-17 operasyonu kapsamında bir suç örgütünün çökertildiğini söyledi. Yerlikaya bu örgütün elebaşılığını cezaevindeki Ümit Değirmenci’nin yaptığını belirtti ve 40 kişinin gözaltına alındığını belirtti. Şüpheliler, kasten yaralama, uyuşturucu madde imal ve ticareti, nitelikli yağma, yasadışı silah ticareti, mala zarar verme, tehdit ve hakaretle suçlanıyorlar.

Yapılan baskınlarda 23 ruhsatsız tabanca, dört av tüfeği, uyuşturucu madde, çok sayıda fişek, telsiz ve çelik yelek, döviz ve TL ele geçirildi.

Generalin hukuk savaşında ilk zafer: Oğlunun dosyası intihardan cinayet soruşturmasına çevrildiGeneralin hukuk savaşında ilk zafer: Oğlunun dosyası intihardan cinayet soruşturmasına çevrildi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.