2024 yılında hâlâ töre cinayeti: Hamile kadını ağabeyi öldürdü

Urfa’dan kaçıp Mersin’de sevdiği adamla evlenen 20 yaşındaki Besra Kırmızı ağabeyi tarafından sokak ortasında kafasından vurularak infaz edildi. Besra 2,5 aylık hamileydi…

Gündem 9 Nisan 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı

Mersin merkezdeki Akdeniz ilçesine bağlı Bahçe Mahallesi 539 Sokak dün töre denen illetin bu çağda hâlâ sürdüğünü gösteren bir vahşete sahne oldu.

Alınan bilgiye göre 20 yaşındaki 2,5 aylık hamile Besra Kırmızı yaklaşık 4,5 ay önce Şanlıurfa’dan sevdiği Hasan Kırmızı (24) ile kaçarak Mersin’e gelmişti. Burada eşinin ailesiyle yaşamaya başlayan genç kadın Hasan Kırmızı’yla resmi nikahla evlendi. 2,5 aylık hamile olan Kırmızı bugün eltisi ile sağlık ocağından geldiği sırada pusu kurarak bir anda ortaya çıkan ağabeyi tarafından sokak ortasında tek kurşunla başından vuruldu. Kırmızı olay yerinde hayatını kaybetti, şüpheli ağabey olay yerinden kaçtı.

Elti şoka girdi, kocası baygınlık geçirdi

Çevredekilerin haber vermesiyle olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Cinayete tanık olup şok yaşayan Besra Kırmızı’nın eltisiyle olayı duyup bölgeye gelen kocası Hasan Kırmızı baygınlık geçirdi. Bölgedeki incelemeden sonra genç kadının cenazesi hastane morguna gönderildi.

Cinayetle ilgili soruşturma başlatıldı.

Beş yıl sonra yalan ifade itirafı: Şantajla ‘cinayeti gördüm’ demişBeş yıl sonra yalan ifade itirafı: Şantajla ‘cinayeti gördüm’ demiş

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.