24 saatte üç kadın öldürüldü, biri ağır yaralı: Saldırganlar yine tanıdık

Adana, Bursa, Sakarya ve İstanbul'da dört kadın erkek şiddetine uğradı. Saldırıya uğrayan kadınlardan üçü öldü, biri ağır yaralı. Onlara saldıranlarsa ayrıldıkları eşleri.

Gündem 27 Şubat 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Adana’nın merkez Çukurova ilçesinde yaşayan 35 yaşındaki Oktay D., 29 yaşındaki Nurseli K. ile boşanmıştı. Ancak 16 Şubat’ta genç kadının çalıştığı yere giden Oktay D. burada yanında getirdiği pompalı tüfekle ateş açtı. Çalışanlar panikle dışarı çıkarken Nurseli K. ağır yaralandı. Kadın hastaneye kaldırıldı, saldırgan ise bu sürede çoktan kayıplara karışmıştı.

Polis yaptığı araştırmayla zanlının merkez Sarıçam ilçesi Beyceli Mahallesi’nde bir evde saklandığını belirledi. Eve operasyon düzenlendi ve Oktay D. gözaltına alındı.

Bursa’da da silah ateşlendi

Bursa’da da yine Adana’dakine benzer bir olay yaşandı. Yıldırım ilçesindeki Huzur Sitesi’nde yaşayan 48 yaşındaki M.D. ile 40 yaşındaki T.A. bir süre önce boşandı. Boşanan çift aynı evde kalmaya devam etti ancak dün sitenin bahçesindeki kamelyada sözlü tartışma yaşadılar. Bir süre sonra M.D. yanındaki silahla önce ayrıldığı kadını, sonra da kendini vurdu.

Gürültüyü duyanların haber vermesi üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri geldi. Sağlık ekipleri M.D. ve T.A.’nın olay yerinde hayatını kaybettiğini belirledi. M.D. ve T.A.’nın yakınları olay yerinde sinir krizi geçirdi. Öte yandan, M.D. ve T.A. çiftinin iki çocuğu olduğu öğrenildi. Çiftin cansız bedenleri Bursa Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Boşanma aşaması cinayeti

Sakarya’da da bir kadın boşanma aşamasında olduğu erkek tarafından öldürüldü. Ali Rıza Aslan boşanma aşamasındaki eşi Hatun Aslan’nın ailesinin evine gitti. Hatun Aslan da burada kalıyordu. Yanında silah olan Ali Rıza Aslan, önce kadına ateş etti sonra aynı silahla kendini vurdu.

Hatun Aslan, Ali Rıza Aslan’la boşanma aşamasında olduğu için ailesinin evinde kalıyordu.

Haber verilmesiyle olay yerine 112 Acil Servis ve jandarma ekipleri sevk edildi. Sağlık görevlilerinin yaptığı kontrollerde çiftin hayatını kaybettiği belirlendi. Cenazeler, incelemelerin ardından Akyazı Devlet Hastanesi morguna götürüldü. Öte yandan Hatun Aslan’ın cinayetten 19 saat önce sosyal medya hesabında “Takdir-i ilahi” ifadesinin yer aldığı bir paylaşımda bulunduğu görüldü. Son paylaşımını ise 15 saat önce gerçekleştirmişti.

Eski eşini kapısında bekleyip öldürdü

Sabah’tan Yunus Emre Kavak’ın haberine göre; İstanbul’daki bir özel hastanede çalışan Sevilay Karlı, 43 yaşındaki Ümit Karlı’dan beş ay önce boşandı. Çiftin üç çocukları vardı, velayetleri de baba Ümit Karlı’ya verilmişti. Sevilay Karlı dün çocuklarını almak için iddiaya göre erkek arkadaşıyla birlikte Ümit Karlı’nın evine gitti. Ümit Karlı da “Çocuklarım varken bu adamı eve alma” dedi.

Sevilay Karlı eski eşi tarafından öldürüldü.

Bu olayla birlikte tartışma başladı ama kadın çocuklarını da alıp Pendik’teki evine gitti. Ümit Karlı’ysa Güzelyalı Köprüsü’nde eski eşinin önünü kesti ve 13 yerinden bıçakladı. Olay sonra Ümit Karlı gözaltına alınırken, genç kadın da öldü.

Gözaltındaki ifadesinde Sevilay Karlı’nın aynı zamanda akrabası olduğunu söyledi ve kadını sabah saatlerinde evinin önünde beklediğini anlattı. Onun anlatımına göre; amacı konuyu yeniden konuşmaktı ama yanındaki bıçakla Sevilay Karlı’yı öldürdü: “O an kendimi kaybettim ve bıçağı rastgele saplamaya başladım.”

Pendik’te 35 yaşındaki Sevilay Karlı’nın cenazesi mahallesine getirildi.

Sevilay Karlı’nın cenazesi otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı. Eski eşi Ümit Karlı ise ifadesinin ardından adliyeye sevk edildi. Sevilay Karlı’nın çocukların velayeti karşısında anlaşmalı olarak boşanmayı kabul eden eski eşi Ümit Karlı tarafından ölümle tehdit edildiği için daha önce de savcılığa suç duyurusunda bulunduğu öğrenildi. Öte yandan, Sevilay Karlının cenazesi memleketi Tokat’ın Almus ilçesine götürüldü.

 

Jandarma bunca yıl inatla araştırdı; 19 yıl önce asılı bulunan kızın babası cinayetten tutuklandıJandarma bunca yıl inatla araştırdı; 19 yıl önce asılı bulunan kızın babası cinayetten tutuklandı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.