24 saatte 12 şehit: Türkiye yasa büründü

Irak’ta TSK’nın terör örgütü PKK’ya karşı düzenlediği Pençe-Kilit Harekatı'ndan 6 şehit haberi daha gelmesiyle birlikte son 24 saatte şehit sayısı 12’ye çıktı. Şehitlerin son paylaşımları da, kerpiç evlerden yükselen ağıtlar da yürek yaktı...

Gündem 23 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

Terörle mücadeleden yine acı haber geldi, tüm Türkiye tek yürek oldu; yasa büründü.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak’ın kuzeyinde terör örgütü PKK’ya karşı düzenlenen Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde 6 askerin şehit olduğunu, 1 askerin yaralandığını duyurdu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde 23 Aralık 2023 tarihinde bir üs bölgemize sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada altı kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, bir kahraman silah arkadaşımız da yaralanmıştır.

Çatışmada ilk belirlemelere göre 13 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Bölgede temas devam etmektedir. Belirlenen hedeflere yönelik ani hava harekâtları da icra edilmektedir.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralımıza da acil şifalar dileriz.”

Yürekleri yakan bu duyuruyla birlikte son 24 saatte şehit sayısı 12’ye yükseldi. MSB önceki gün de Pençe-Kilit Harekâtı’nda 6 şehit verdiğimizi duyurmuştu. Dün şehit olan askerlerin kimlikleri ise bizzat Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler tarafından açıklandı: Piyade Teğmen Ramazan Günay, Piyade Uzman Çavuş Mehmet Serinkan, Piyade Uzman Onbaşı İsmail Yazıcı, Piyade Sözleşmeli Er Yasin Karaca, Piyade Sözleşmeli Er Çağatay Erenoğlu ve Piyade Sözleşmeli Er Emre Taşın.

Kahramanların yürek yakan hikayeleri

Şehitlerin hayat hikayeleri de, son paylaşımları da acıyı perçinledi. Şehit Piyade Sözleşmeli Er Emre Taşkın’ın ‘Şehit olursam bu videoyu da paylaşın’ dediği görüntü sosyal medyada paylaşılırken Piyade Sözleşmeli Er Çağatay Erenoğlu’nun, 2022 yılında girdiği çatışmada yaralanıp gazi olduğu ve tedavisi biter bitmez yeniden göreve koştuğu öğrenildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yüzyılın Dönüşümü İstanbul Programı’nda yaptığı açıklamada “Mehmetçiklerimizin kanı yerde kalmamış, hesabı misli ile sorulmuştur. 12 terörist etkisiz hale getirilmiştir” dedi.

4 kardeşin en küçüğüydü: Abisi de TSK’da

Şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Emre Taşkın’ın (22) şehit haberi Malatya’da yaşayan ailesine gece yarısı ulaştı. Sokak doldu taştı, acının merkezi haline gelen baba ocağına bayraklar asıldı.

4 kardeşin en küçüğü olan Taşkın’ın annesi ve babasının 4 gün önce umreye gittiği öğrenildi. Şehit Taşkın’ın geçen yıl göreve başladığı ve bir kardeşinin de Türk Silahlı Kuvvetleri’nde görevli olduğu öğrenildi.

Taşkın’ın sosyal medyada ‘Şehit olursam bu videoyu da paylaşın’ dediği görüntüler ortaya çıktı.

 ‘Kime baba diyecek benim kızım’

Uzman Onbaşı İsmail Yazıcı’nın cenazesi ise memleketi Gümüşhane’nin Şiran ilçesinden kalkacak. Dört aydır evli olan Yazıcı’nın eşi Seda Yazıcı hamileydi. Acılı eşin evinin içinden, “Benim kızım babasız kaldı. Kime baba diyecek benim kızım. Ne diyeceğim, ‘Baban toprak oldu mu?’ diyeceğim ben ona. Nasıl diyeceğim ben ona, ‘Baban toprak oldu’ nasıl diyeceğim, nasıl açıklayacağım anne” sözleri duyuldu.

Irak’ın kuzeyinde şehit olan Piyade Uzman Onbaşı İsmail Yazıcı’nın cenazesi Gümüşhane’den kalkacak.

Gaziydi, iyileşir iyileşmez göreve geri döndü

Saldırıda hayatını kaybeden bir diğer asker Çağatay Erenoğlu ise evli ve iki çocuk babasıydı. Erenoğlu, 2022 yılında Irak’ın kuzeyinde Pençe Kilit operasyonu esnasında bir çatışmada yaralanmış, Gazi olmuştu. Tedavisi biter bitmez görevine geri dönen Erenoğlu, bu sefer Şehit düştü.

Memleketi Sinop’un valiliği tarafından yapılan açıklamada, “İlimiz Boyabat ilçesi Yeşilyurt köyünden Piyade Sözleşmeli Er Çağatay Erenoğlu’na Allah’tan rahmet, kederli ailesine, yakınlarına ve aziz milletimize başsağlığı ve sabırlar diliyoruz” denildi.

Buca’da yaşayan ailesine haber gece vakti geldi

24 yaşındaki Teğmen Ramazan Günay’ın şehit haberi, İzmir’in Buca ilçesi Hürriyet Mahallesi’nde oturan annesi Firdes ve babası Ahmet Günay’a sağlık ekipleri eşliğinde askeri yetkililer tarafından gece saatlerinde verildi.

Irak’ın kuzeyinde PKK saldırısı sonucu şehit düşen Piyade Teğmen Ramazan Günay’ın acı haberi, İzmir’de yaşayan ailesine ulaştı.

Şehit ailesinin evine Türk bayrakları asılırken, acı haberi duyanlar ise taziyeye koştu.

Abisi Suriye’de Gazi olmuştu

32 yaşındaki Uzman Çavuş Mehmet Serinkan’ın acı haberi, Denizli’nin Tavas ilçesinin Yorga Mahallesinde yaşayan baba Ali ile anne Rabia Serinkan ve Pamukkale ilçesi Zeytinköy Mahallesinde yaşayan iki çocuk annesi eşi Çilem Serinkan’a yetkililer tarafından verildi. Şehit Serinkan’ın ağabeyi Hüseyin Serinkan’ın da 2016 yılında Suriye’de gazi olduğu öğrenildi.

O ev yeniden yaptırılacak

Piyade Sözleşmeli Er Yasin Karaca’nın Tokat’taki baba evinin durumu, sosyal medyada gündem olmuştu.

Sözleşmeli Er Yasin Karaca’nın cenazesi  ise memleketi Tokat’tan kalkacak. Şehit Karaca’nın Tokat’taki mütevazi baba evine asılan bayrağın görüntüsü, sosyal medyada gündem oldu.

Tokat’taki baba evinin fiziki durumuna yönelik haberlerin ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı harekete geçti. Bakan Mahinur Özdemir Göktaş’ın talimatı üzerine Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü şehidin baba evinin yeniden inşa edilmesine yönelik çalışma başlattı. Şehidin baba evinin yapım sürecinin kısa sürede tamamlanıp, aileye teslim edileceği belirtildi

Şehit Piyade Sözleşmeli Er Yasin Karaca’nın sosyal medya profilinde “Her şey vatan için, can için, canan için, göz kırpmaz can veririz bir avuç toprak için” diye yazdığı görüldü.

 

Şehitlerin acısı, siyasileri de birleştirdi

Tüm Türkiye, tek yürek olup şehitlerine ağlarken siyasilerden de hem terörle mücadelede kararlılık konusunda benzeşen mesajlar yayımlandı. Muhalefet de iktidar da başsağlığı dileyip teröre lanet okudu.

Siyasilerin mesajlarını bu linkteki haberden okuyabilirsiniz.

TSK’dan ‘jet’ misilleme

Pençe-Kilit Harekatı’nda 24 saatte 12 şehidin verilmesinin arından TSK jetlerinin biri kalktı, biri indi. MSB hem Irak’ın hem Suriye’nin kuzeyine düzenlenen harekatlarda çok sayıda teröristin öldüğünü ‘şehitlerimiz için’ notuyla duyurdu. Harekatın ayrıntılarını içeren haberimizi bu linkten okuyabilirsiniz.

Kuzey Irak'ta PKK saldırdı: 6 asker şehit düştüKuzey Irak’ta PKK saldırdı: 6 asker şehit düştü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.