28 Şubat davasından hapiste yatan generallerin aileleri: Telefon çaldığında tedirgin oluyoruz

28 Şubat davasından hapis yatan generallerin sağlık durumları her geçen gün kötüye gidiyor. Generallerin aileleri "Her telefon çaldığında tedirginlikle açıyoruz" dedi.

Gündem 20 Nisan 2024

28 Şubat davasından tutuklu bulunan generallerin sağlık durumları her geçen gün kötüye gidiyor. En son 83 yaşındaki emekli Orgeneral Çetin Doğan, tekrar hastaneye kaldırıldı.
Şu an emekli Orgeneral Fevzi Türkeri, emekli Korgeneral Yıldırım Türker, emekli Tümgeneraller Erol Özkasnak ve Temel Özkaynak Ankara Sincan Cezaevi’nde, emekli Orgeneral Çetin Doğan ise İzmir Buca Cezaevi’nde bulunuyor. Aileler generallerin durumlarının her geçen gün kötüye gittiğini ifade ediyor.

‘1 yıldır imzalamadılar’

78 yaşındaki Cevat Temel Özkaynak’ın eşi Sumru Mengü Özkaynak eşinin durumuyla ilgili 10Haber’e konuştu. Sumru Mengü Özkaynak “Kendisiyle geçen perşembe günü görüştük. Tansiyonu sürekli çıkıyor. Hiç düşmedi. 1 yıl önce Adli Tıp Kurumu içerde bulunamayacaklarına dair rapor verdi. Ancak hala Cumhurbaşkanı tarafından imzalanmadığı için içerdeler. 1 yıldır neden imzalanmadı bilmiyoruz. Her telefon çalışında kaygı ve tedirginlikle açıyoruz” dedi.

‘Açık havada daha çok durmak istiyorlar’

78 yaşındaki Erol Özkasnak’ın eşi Reyhan Özkasnak da “Eşim de yaşının verdiği bazı sağlık problemleri var. Ama o biz üzülmeyelim diye de çok belli etmiyor. Adli Tıp Kurumu yaşlılık nedeniyle serbest bırakılmaları gerekiğine dair rapor verdi. Ancak hala imzalanmadığı için hapis yatıyorlar. Hapishanede bir arada kalıyorlar. Yemekleri karavana yemek. Ama sanırım çoğu yiyecek ihtiyaçlarını kantinden karşılıyor. Geçen görüşmemizde açık havaya yeteri kadar çıkamamaktan şikayet etmişti. Bilmiyorum yönetmelikle mi alakalı; yaşları ileri olduğu için açık havaya daha çok çıksalar onlar açısından daha iyi olur” diye konuştu.

Adli Tıp Kurumu raporu durumun ciddiyetini gösteriyor

Adli Tıp Kurumu’nun hapiste olan generaller için verdiği sağlık raporu da ailelerin tedirginliklerini doğrular nitelikte.
Rapora göre 83 yaşındaki Çetin Doğan’ın hastalıkları şöyle sıralandı: Şeker hastalığı, hipertansiyon, kalp damarlarında tıkanıklık, omurga rahatsızlığı, sağ ayakta sinir hasarı, sağ düşük ayak, işitme kaybı.
82 yaşındaki emekli Orgeneral Fevzi Türkeri için ise hastalıklar şöyle sıralandı: Şeker hastalığı, hipertansiyon, kalp damarlarında tıkanıklık, bel fıtığı, prostat büyümesi.

78 yaşındaki emekli Tümgeneral Cevat Temel Özkaynak’ın rahatsızlıkları raporda şöyle sıralandı: Şeker hastalığı, hipertansiyon, kalp damarlarında tıkanıklık, astım, prostat büyümesi, kronik böbrek hastalığı, işitme kaybı.

77 yaşındaki emekli Tümgeneral Erol Özkasnak hakkında ise Adli Tıp 3. İhtisas Kurulu oyçokluğu ile “Cezaevinde kalabilir” raporu verdi. Özkasnak hakkındaki raporda hastalıkları şöyle sıralandı: Görme bozukluğu, Tip 2 diyabet, Hipertansiyon, yüksek kolesterol, prostat büyümesi, kronik hepatit B. Buna rağmen Adli Tıp, “düzenli takip edilmesi gereken kronik hastalıkları var” dediği Özkasnak için, “Kocama hali olarak değerlendirilmedi” raporu verdi. Karara iki doktor “Kocama hali var” şerhi düştü.

82 yaşındaki emekli Korgeneral Yıldırım Türker’in hastalıkları ise raporda şöyle sıralandı: Hipertansiyon, kalp damar tıkanıklığı, kalp kapak hastalığı, opere prostat kanseri. Buna rağmen Adli Tıp, “düzenli takip edilmesi gereken kronik hastalıkları var” dediği Türker için de “Kocama hali yok” dedi. Kararı eleştiren 3 doktor muhalefet etti.

28 Şubat tutuklusu Kılınç: Bu kumpası gören yok mu?28 Şubat tutuklusu Kılınç: Bu kumpası gören yok mu?

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.