Üç çocuk babasıydı, eşinden şüphelendi, komşusunun kapısına dayandı: ‘Sen lezbiyen misin’

B. T. kendileriyle aynı apartmanda yaşayan M. K. adlı kadınla eşiyle lezbiyen ilişki yaşadığı gerekçesiyle davalık oldu.

Gündem 11 Ağustos 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı

İstanbul Kâğıthane’deki bir aile apartmanında yaşanan olaylar mahkeme salonuna taşındı. İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya göre B. T. eşi Ş. T.’nin aynı apartmanda yaşayan M. K. ile lezbiyen ilişki yaşadığını öne sürdü. B. T. eşinin telefonundaki fotoğraftaki M. K. ile aralarındaki ses kayıtlarının da bunun delili olduğunu savundu.

B. T. anılan fotoğraflarla ses kayıtlarını ağabeyi E. T. ile de paylaşarak, eşinin ailesine durumu anlatmasını istedi. B. T. ile eşi Ş. T. tartıştılar. B. T.’nin eşi Ş. T.’ye şiddet uyguladığını fark eden M. K. durumu polise bildirdi.

B. T. ile ağabeyi E. T. üst katta oturan M. K.’nin kapısına dayandı. Taraflar arasında tartışma oldu. B. T., M. K.’ye “Sen lezbiyen misin” diye çıkıştı. M. K., T. kardeşlerden şikayetçi oldu. İki kardeş hakkında ‘hakaret’ suçlaması ile dava açıldı.

E. T. yaptığı savunmada kardeşi ile yengesinin tartışması nedeni ile kapıya polisin geldiğini ifade ederek “Telefonda ses kayıtları çıkıyor. Kardeşim B. gelinimiz Ş.’nin evine gitse sorun olurdu. Biz gittik. Konuştuk ve ses kayıtlarını dinlettik” dedi.

“Sokakta gezerlerken el ele tutuşuyorlardı”

Halk TV’nin haberine göre üç çocuk annesi eşinin komşuları ile lezbiyen ilişki yaşadığından ısrar eden B. T. savunmasında “Ben ses kayıtlarını ve fotoğrafları görünce eşime ‘bunlar neyin nesidir’ dedim. ‘Abi böyle bir şeyler çıkmış. Sen görüş’ dedim. Daha öncesinde eşimle arkadaşlardı. Her akşam ayaklarına krem sürmek için gidiyorlardı. Çocuklar telefonu eline aldığında ses kayıtlarını açmışlar. Ben de sesi duyduğumda eşim Ş.’ye ‘ses kaydı nedir’ dedim. Eşim telefonu aldı ve kayıtları sildi. Birbirleri ile sokakta gezerlerken bile el ele tutuşuyorlardı” dedi.

B. T. ifadesinin devamında “Ben sabah işe gittiğimde M. evime geliyordu. Eve her gelişimde M. evde olduğunda tartışma yaşıyorduk. Sonrasında beni şikâyet ettiler. Karakolu aradılar. Telefonda fotoğrafları gördüm ve çıkarttım. Beş senedir bu sorunları yaşıyorum. Sonra onlar da yengeme iftira attı. ‘Yengem de böyledir’ dediler. Ben üç çocuğumu eve getirdim. Hanımı eve getirmek için özür diledim, sonra hanımım geldi. Sonra ses kaydı yapmışlar. M. yine eşime yapışıp durdu. Ben telefona engel koydum konuşmasınlar diye” ifadelerini kullandı.

“Lezbiyen misin” dediler

Komşusu ile lezbiyen ilişki yaşamakla suçlanan M. K. ise verdiği ifadede “Şahıslar benim alt komşumdur. Biz aile gibiydik bayağı yakındık. Ben kimseyi rencide edecek veya aile konusu yaşayacak bir safhaya gelmedim. Beni gerekçe göstererek sorunlar yaşadığını bildiriyordu. Ben kavgada polisi aradığımda ikisi benim kapıma geldiler. Neden polisi arıyorsun. ‘Sen lezbiyensin’ diyerek evimin kapısını iterek içeri girmeye çalıştılar. Burhan bana senden kurtuluşumuz yok. Seni öldüreceğim şeklinde söylemlerde bulundu” dedi.

Mahkeme yargılama sonrası iki kardeşe beraat verdi. Dosya İstinaf Mahkemesi’ne taşındı.

Tecavüz soruşturması düşen Rammstein solistinden Der Spiegel'e davaTecavüz soruşturması düşen Rammstein solistinden Der Spiegel’e dava

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.