3 yaşında dondurucuda ölü bulunan Lina’nın davası bugün: ‘Çocuğumuz artık huzur bulsun’

Gaziantep'te derin dondurucuda ölü bulunan 3 yaşındaki Lina bebeğin davası bugün. UCİM Başkanı Saadet Özkan "Keşke bugün emsal karar çıksa, çocuğumuz artık huzur bulsa" dedi.

Gündem 9 Haziran 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Gaziantep’te 3 yaşındaki Lina Nazlı Erbay, derin dondurucuda ölü bulundu. Olayın detayları ise çocuğun işkenceye maruz bırakıldığını ortaya çıkardı. Yarın görülecek davanın iddianamesine göre 2021 yılında Melissa İlhan; çocukları Lina Nazlı Erbay ve Ceyda Naime Erbay’ı yanına alarak eşiyle birlikte yaşadığı evi terk etti. Çocukluk arkadaşı olan Muhabbet Toz’un evine yerleşen Melissa İlhan bir süre sonra para karşılığı cinsel birliktelik yaşamaya başladı ve bu sırada da çocuklarına Muhabbet Toz bakıyordu. Ancak aradan 3 ay geçti ve 3 yaşındaki Lina, annesi Melisa İlhan ve Muhabbet Toz’un sevgilisi Mehmet Aksu tarafından boğazına cips kaçtığı iddiasıyla 25 Aralık Hastanesi acil servise götürüldü.

Çocuk daha önce de hastaneye kaldırılmış

Buradan Nizip Özel ADN Hastanesi’ne sevk edilen çocuğun vücudunda darp ve ısırık izleri olduğu saptandı, ayrıca çocuğun kafa travmasına bağlı beyin kanaması şüphesiyle yoğun bakımda tedavi altına alındı. Fakat küçük çocuk burada yalnızca 1 gece tedavi edildi. Çünkü Melissa İlhan ve Mehmet Aksu tüm riskleri aldıklarını beyan ederek çocuğu hastaneden çıkardı, Şahinbey Üniversite Hastanesi’ne götürdü. Bu hastanede 2 gün tedavi gören çocuk taburcu olunca yeniden Muhabbet Toz’a emanet edildi.

Olayın üzerinden 9 ay geçti ve Melissa İlhan, eşi Abdurrahman Erbay’ı arayarak aylardır çocuklarını görmediğini söyledi. Bunun üzerine ikili 20 Eylül 2020’de emniyete giderek çocukların kayıp olduğunu söyledi ve kendilerine Aksu ile Toz tarafından gösterilmediğini bildirerek şikayetçi oldu. Polis ekipleri bu kişilerin adresinde arama yaptı ama çocukları bulamadı, ifadelerini alıp serbest bıraktı.

Bir çocuk bulununca suçu itiraf etti

Bu olayların üzerinden bir hafta geçti ve çift, canlı yayına katılıp çocuklarını aramaya başladı. 26 Eylül 2020’de ise Ceyda Naime isimli çocuğun, Kiraz Alkurt’un evinde olduğu ortaya çıktı. Aynı gün Mehmet Aksu Cinayet Büro Amirliği’nin yolunu tutup kayıp olarak aranan Lina Nazlı’nın yaklaşık 8 ay önce sevgilisi Muhabbet Toz tarafından öldürüldüğünü ve cesedin, sahibi olduğu mağazanın içindeki derin dondurucuda olduğunu itiraf etti. Polis ekipleri Aksu’nun söylediği adrese gitmesiyle birlikte çocuğun cansız bedeni de derin dondurucuda bulundu. Otopside ise çocuğun vücudunun çeşitli yerlerinde darp ve ısırık izleri olduğu tespit edildi. Bu izler Mehmet Aksu’ya aitti.

Muhabbet Toz ise ifadesinde suçunu kabul etti ve çocuğa yemek yedirirken sinirlendiğini bu yüzden de salladığını çocuğun da düştüğünü ileri sürdü. Kendisine yardım edenin sevgilisi Mehmet Aksu olduğunu da sözlerine ekleyen Muhabbet Toz, “Mehmet ille birlikte oturup karar verdik çocuğu önce yakalım diye düşündük daha sonra vazgeçtik, gidelim bir derin dondurucu alıp iş yerine koyalım, çocuğun cesedini de bu dondurucunun içine koyalım dedik” diyerek Lina’nın cesedini nasıl sakladıklarını da anlattı.

İfadesini değiştirdi

Mehmet Toz ise Muhabbet Toz’un çocuğun kafasına vurduğunu kendisine söylediğini belirtti ifadesinde ve kendisinin de “Bu çocuk zaten hasta neden kafasına vurdun” dediğini aktardı. Çocuğun vücudundaki sigara yanığı ve ısırık gibi işkence izlerine dair suçlamaları ise reddetti. Ancak Muhabbet Toz cezaevinde verdiği ifadeden vazgeçti ve çocuğun Mehmet Aksu’nun tokat atması sonucunda öldüğünü iddia etti. Ayrıca bu sırada çocuğun annesi Melissa İlhan’ın da evde olduğunu söyledi. Fakat Melissa İlhan’ın HTS kayıtları Toz’un ikinci ifadesini yalanladı.

Savcılık çocuğun vücudunda işkence izleri olmasına rağmen hiçbir şikayette bulunmayan doktor ve hastane yetkilileri hakkında da soruşturma başlattı.

İlk duruşma bugün

Davanın ilk duruşması bugün Gaziantep Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek. UCİM Genel Başkanı Saadet Özkan ve UCİM Genel Başkan Yardımcısı Yücel Ceylan da davayı yerinde takip ediyor. 10Haber’e konuşan İzmir’deki bir davayı örnek veren Özkan buradan ilk celseden karar çıktığını söyledi ve “Davada ne olduğu çok açık ortada keşke bugün emsal bir ağırlaştırılmış müebbet çıksa, artık huzur bulsa çocuğumuz. Lina bebekten sonra fark ettiyseniz biz bebek ölümüyle, küçük yaşta çocuğun istismarıyla ilgili haberlerle karşılaşıyoruz” dedi.

Yücel Ceylan ise “Lina bebek ilk kaybolduğunda ilk dualarımız ‘Allah’ım sağ salim bir yerde bulunsun’ sonra bir müddet geçti ‘Allah’ım ne olur azap çekmemiş olsun’ sonra ‘İnşallah istismara uğramamıştır’ diyoruz. Böyle karışık duygularımız oluyor. Bu çocuğumuz dondurucuda bulundu aylar sonra. Aslında suç sabit yapanlar belli. Diğer çocuğumuz koruma altında. Tek dileğimiz var yarın inşallah karar çıkar. Çok üzgünüz” diye konuştu.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.