32 ilde terör operasyonu: 208 gözaltı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya PKK'ya yönelik 32 ilde eş zamanlı Kahramanlar-36 operasyonlarında 208 şüphelinin yakalandığını duyurdu. Öte yandan MİT'in sınırötesi operasyonunda PKK askeri alan sorumlusu Bahoz Zagros Şefa Akman öldürüldü.

Gündem 26 Aralık 2023
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medyadan yaptığı açıklamada Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanlığı ve İstihbarat Başkanlığı koordinasyonunda, aralarında Ankara, İstanbul ve İzmir’in de olduğu 32 ilde Kahramanlar-36 operasyonları düzenlendiğini belirtti.

Milletin huzuru, birlik ve beraberliği için teröristlerin hiçbirine göz açtırmayacaklarını vurgulayan Yerlikaya şöyle dedi:
“Bölücü terör örgütüne üye olan ve faaliyetlerde bulunan, örgütün şehir merkezlerinde gençlik yapılanması içerisinde olan, sosyal medya hesapları üzerinden terör örgütü propagandası yapan, terör örgütüne finans sağlayarak örgüt adına faaliyet gösteren 208 şüpheli yakalandı. Operasyonları gerçekleştiren kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayaklarına taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle. Yılın 365 günü, 4 mevsim, 12 ay, gece gündüz demeden operasyonlar düzenliyoruz. Terörle mücadelemiz son terörist etkisiz hale getirilince kadar kararlılıkla devam edecek.”

MİT’ten nokta operasyon

Öte yandan Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) istihbari faaliyetleri sırasında PKK’nın öz savunma birlikleri Süleymaniye Kuzey Alan sorumlusu, Bahoz Zagros kod adlı Mehmet Şefa Akman’ın silahlı eylem hazırlığında olduğunu tespit etti.

MİT’in örgüt içindeki ajanları vasıtasıyla yeri tespit edilen ve hakkında nitelikli aranma kaydı bulunan Akman, uygun koşulların oluşması ile düzenlenen operasyonda etkisiz hale getirildi.

Şefa Akman kimdir?

Mehmet Şefa Akman 2005 yılında örgüte katıldı. Kuzey Irak’ta 18 yıl faaliyet gösterdi. Akman son olarak PKK/KCK’nın öz savunma birlikleri içinde Kuzey Süleymaniye sözde sorumlusu olarak faaliyet gösteriyordu.

MİT'ten operasyon: PKK akademisi sorumlusu öldürüldüMİT’ten operasyon: PKK akademisi sorumlusu öldürüldü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.