370 kişinin öldüğü binanın kaçak müteahhidini depremzedeler AVM’de yakaladı

Antakya'daki büyük depremde yıkılan Emlak Bank Konutları'nda 370 kişi ölmüş, bina müteahhidi Mehmet Özat da kaçmıştı. Depremzede yakınları kaçak müteahhidi Ankara'da alışveriş merkezinde teşhis edip yakaladı ve polise teslim etti. Özat tutuklanıp hapse atıldı.

Gündem 10 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde en ağır hasarı Hatay aldı. Sadece tek bir yapı alanında, Antakya Cebrail Mahallesi’ndeki Emlak Bank Konutları birinci kısmında 96 daireden oluşan altı blok yerle bir oldu. Enkaz altında kalan 370 kişinin öldüğü binaların müteahhidi Mehmet Özat hakkında gözaltı kararı verildi ama Mehmet Özat kayıplara karıştı. Dokuz aydır da ortada yoktu.

İşte o Mehmet Özat Ankara’da bir alışveriş merkezinde depremzede iki kadına yakalandı. O binalarda ölenlerin yakınlarıydılar ve  kaçak müteahhidi tanıyıp yakasına yapıştılar. Mehmet Özat’ın kaçmasını engelleyip polise haber verdiler. Alışveriş merkezine gelen polis dokuz aydır kayıp olan 72 yaşındaki müteahhidi depremzede kadınlardan teslim ve gözaltına aldı. Özat daha sonra çıkarıldığı mahkemede tutuklanıp hapse atıldı.

Özat’ı teşhis eden iki kadın kendisinin çevresini sardıktan sonra “Arkadaşlar, görüyorsunuz, kendisi Mehmet Özat; aranan, 500 kişinin ölümüne sebep olan müteahhit, şu an Bilkent Center AVM’de gezerken yakalandı” diye çevredekilerden yardım istedi. Bu anlar cep telefonu kamerasına da kaydedildi.

Haberin televizyonlarda ve sosyal medyada da yer almasının ardından Emlak Bank Konutları’nda yaşamını yitirenlerin yakınları büyük tepki gösterdi. Bunlardan biri olan Kerem Cemil Özer sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. “Annemle babamın ve yüzlerce insanın katili bu adam Bilkent Center AVM’de gezerken tanınıyor ve polis çağırılıyor, şu an kaçmaya çalışıyormuş, hala polis gelmemiş. Oralarda olan varsa gitsin destek olsun” diye çağrıda bulundu.

Polisin Özat’ı teslim almasının ardından bu kez kaçak müteahhitin denetimli serbestlikten yararlanıp tutuklanmadan serbest bırakılabileceği söylentisi başladı. Sosyal medyada hemen bu durumun aleyhinde bir kampanya başladı.

Mehmet Özat sevk edildiği Ankara Adliyesi’nde Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden soruşturmayı yürüten Antakya’daki Cumhuriyet savcısına ifade verdi. Nöbetçi Antakya Sulh Ceza Hakimliği tarafından SEGBİS üzerinden sorgulanan Özat ‘bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebebiyet verme’ suçundan tutuklandı. Depremzedeler bu duruma sevindi.

 

 

 

 

Memleket Partisi'nin Hatay İl Başkanlığı çalındıMemleket Partisi’nin Hatay İl Başkanlığı çalındı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.