573 yıllık caminin kurşun levhasını çalıp 700 liraya sattılar

Bursa'da 573 yıllık Meydancık Camisi'nin kubbesindeki kurşun levhayı çalan iki şüpheliyle levhayı 700 TL'ye satın alan hurdacı yakalandı. İki şüpheli adliyeye sevk edilidi, hırsızlık anı güvenlik kamerasına da yansıdı.

Gündem 24 Ocak 2024
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
573 yıllık caminin levhasını çalıp 700 liraya sattılar.

Bursa, Osmanlı’nın ilk başkentlerinden biri olması nedeniyle çok sayıda tarihi camiye ev sahipliği yapan bir şehrimiz. Bursa’da 21 Ocak’ta saat 05.00 sıralarında Yıldırım ilçesi Meydancık Mahallesi Alancık Caddesi’ndeki bir tarihi cami soyuldu.

Fatih Sultan Mehmed döneminde Kazazoğlu Sole Mehmet Paşa tarafından yaptırılan 573 yıllık Meydancık Camisi’ne gelen iki kişi tırmandıkları kubbeden kurşun levha çalarak kaçtı. Caminin kubbesindeki kurşunların zarar gördüğünü fark eden mahalleli durumu polise bildirdi. İncelemede cami kubbesindeki bir kurşun tabakanın yerinde olmadığı, üç tabakanın da zarar gördüğü belirlendi.

Kurşun levha hurdacıda bulundu

1583-1913 tarihi arasında yedi kez onarım gören Meydancık Camisi’nin çevresindeki çok sayıda güvenlik kamerasını saniye saniye izleyen ekipler şüphelilerin kaçış güzergahını belirledi. Kurşun levhanın Gaziakdemir Mahallesi 4. Güney Sokak’taki hurdacıya satıldığı saptandı. Hurdacıya düzenlenen baskında kurşun levha bulunurken iş yeri sahibi İ.A. (64) gözaltına alındı. Şüpheli İ.A. emniyetteki ifadesinde kurşun levhayı 700 TL’ye satın aldığını itiraf ederken şüphelileri tanımadığını belirtti.
Ancak şüphelilerin kimliğini tespit eden ekipler Ç.F. (18) ile Y.K. (32) isimli şüphelilerin Osmangazi ilçesi Demirkapı Mahallesi’nde yaşadığını belirledi. Evlerine düzenlenen baskınla yakalanan şüpheliler gözaltına alındı. Hurdacı İ.A. emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakılırken C.F. ile Y.K. adliyeye sevk edildi.

Hırsızlık anı güvenlik kamerasına da yansıdı. Görüntülerde şüphelilerden birinin caminin kubbe kısmındaki levhayı söküp cami avlusunda bekleyen arkadaşına verdiği, sonra hepsinin taksiye binerek olay yerinden kaçtı ve bir markete girerek sigara aldıkları görüldü. Şüpheliler de bu sayede tespit edildi.

Kızlar çetesi 15 eve girip iki milyonluk hırsızlık yapmışKızlar çetesi 15 eve girip iki milyonluk hırsızlık yapmış

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.