6 Şubat’ta oğlundan ayrılıp Hatay’a koştu: Depremzede çocuklara annelik yapıyor

Depremzede çocuklara koşmak için oğlundan ayrılan Havva Aydanur Ertuğrul, bir yıldır Hatay'da kitap dağıtıyor. Oğlu da annesinden ayrı kalmasına rağmen ona destek oluyor: Oradaki çocukların anneme ihtiyacı var.

Gündem 8 Mart 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Havva Aydanur Ertuğrul Hatay'daki çocuklara bir yıldır kitap okuyor.

Ülkem Okuyor Derneği Başkanı Havva Aydanur Ertuğrul ile ekip arkadaşları, 6 Şubat depremlerinin yıktığı Hatay’a gönüllü olarak gitti. Bir senedir de Hatay’dan ayrılmayan ekip kentte öğrenciler için 20 kütüphane kurdu, öğrencilere binlerce kitap ulaştırdı.

Havva Aydanur Ertuğrul acil tıp teknisyeniydi. Bir de 11 yaşındaki oğlu Eray vardı, bu süreçte oğlundan da ayrı kaldı ama o depremin ilk gününden bu yana enkaz altında kalan kenti terk etmedi. Çünkü o bir kadın olarak koordinasyonun başında olmayı önemsiyor ve özellikle STK’larda kadın varlığının öneminin bilinciyle hareket ediyor.

Havva Aydanur Ertuğrul depremden önce acil tıp teknisyeniydi.

Hatay’daki çalışmaları sırasında işlerin kadınlar ve anneler sayesinde ilerlediğini söyleyen Havva Aydanur Ertuğrul “Birçok kadın annelik içgüdüsü ile hareket ediyor; ‘Orada benim evladım da olabilirdi’ diye düşünüyorlar. Çünkü kadınlar, bir şeyi yaparken evladına yapar gibi yapıyor” diyor.

Bot projesi sırasında, birçok kadının ‘Çocuğuma aldığım bottan almak istiyorum, oradaki çocuğun da ihtiyacı var’ diyerek hareket ettiğini anlatan Havva Aydanur Ertuğrul, toplumun güçlü kadınlara, güçlü, fedakar annelere ve okuyan kadınlara ihtiyacı olduğunu söylüyor.

“Bir kadınım ve Eray’ın annesiyim. 13 aydır deprem bölgesindeyim ve evladımdan uzak kalıyorum, hasretlikle yardım işlerini organize etmeye çalışıyorum” diyor Havva Aydanur Ertuğrul, çünkü Hatay’daki birçok çocuk annesiz ya da babasız kaldı. Oğlu Eray da bunu bildiği için “Oradaki çocukların anneme ihtiyacı var” diyerek ayrılığa katlanıyor. Annesinden oğlu Eray’a bir mesaj da var: “Kendisine teşekkür ediyorum; onun annesi olmak, benim için gurur verici.”

Kadınlar sokağa çıkıyor: İl il eylem ve etkinlik planıKadınlar sokağa çıkıyor: İl il eylem ve etkinlik planı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.