69 kişinin öldüğü binanın betonu ‘elle un ufak olacak kadar’ kötüymüş

Kahramanmaraş’ta depremde 69 kişinin öldüğü Hacı Ömer Apartmanı ile ilgili iddianame tamamlandı. Beton kalitesinin “elle un ufak olacak kadar kötü” olduğu belirtilen iddianamede beş sanık için ceza istendi.

Gündem 14 Haziran 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Yıkılan Hacı Ömer Apartmanı

Türkiye’yi yasa boğan, 50 binden fazla insanın hayatını kaybettiği 6 Şubat depremlerinde Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesine bağlı Şazibey Mahallesi Haydar Aliyev Caddesi üstündeki Hacı Ömer Apartmanı yıkılmış, 69 yurttaş yaşamını yitirmişti. Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığınca Hacı Ömer Apartmanı’nın yıkılmasına ilişkin yürütülen soruşturma tamamlandı.

Hazırlanan iddianamede 26 kişi müşteki ve müteahhitler Atilla Öz, Çetin Kurt, İsmet Koyuncular, Tevfik Tepebaşı ve Süleyman Kemal Duyar şüpheli olarak yer aldı. Tevfik Tepebaşı ile Atilla Öz bin 400 kişinin yaşamını yitirdiği Ebrar Sitesi davasında da yargılanıyor.

Deprem ülkesinde bu da oldu: Hileli beton sattılar; laboranttan yapı denetimine herkes işin içindeDeprem ülkesinde bu da oldu: Hileli beton sattılar; laboranttan yapı denetimine herkes işin içinde

İddianamede binanın kolonundan alınan örnekler üstünde yapılan incelemede beton kalitesinin elle un ufak edilebilecek kadar kötü olduğunun tespit edildiği ifade edildi. Alınan raporda betonun içinde bolca deniz taşı çakılı kullanıldığı, demirlerin tamamının nevrürsüz olduğunun da tespit edildiği belirtildi. Şüphelilerin atılı suçlamaları kabul etmediği iddianamede yer aldı.

Savcılık Atilla Öz, Çetin Kurt, Tevfik Tepebaşı, İsmet Koyuncular ve Süleyman Kemal Duyar’ın ‘Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne veya yaralanmasına neden olmak’ suçundan ayrı ayrı 2 yıl 8’er aydan 22.5’ar yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti.

Kahramanmaraş 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilen iddianame kabul edildi. Sanıklar 2 Ekim’de hakim karşısına çıkacak.

Deprem kabinini manken yerine insanla test etmişlerDeprem kabinini manken yerine insanla test etmişler

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.