Konteynerdeki ceset vahşetinde cinayet aleti ortaya çıktı: Baltada kurbanın DNA örneği var

Pendik’te 79 yaşındaki Nihat Salih’in çöp konteynerlerinde parçalanmış cesedinin bulunmasıyla ilgili gözaltına alınan Bilal D. tutuklandı. Bilal D.’nin evinde bulunan ve olayda kullanıldığı değerlendirilen baltada Salih'in DNA'sı tespit edildi.

Gündem 30 Mayıs 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Konteyner vahşetinde olay yerinin görüntüsü

İstanbul Pendik’te 79 yaşındaki Nihat Salih’in çöp konteynerlerindee parçalanmış cesedinin bulunmasıyla ilgili gözaltına alınan Bilal D. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Suçlamaları kabul etmeyen şüphelinin evindeki bir baltanın üstünde DNA incelemesi yapıldı ve ölen Nihat Salih’in DNA’sı bulundu. Şüphelinin Nihat Salih’i önce boğduğu, sonra baltayla parçalara ayırarak çöp konteynerlerine attığı düşünülüyor.

İstanbul, Pendik’teki cinayet üç gün önce bir vatandaşın çöp konteynerinde ceset parçaları görerek polise ihbar etmesiyle ortaya çıkmıştı. Öldürüldükten sonra parçalara ayrıldığı anlaşılan cesedin 79 yaşındaki Nihat Salih’e ait olduğu belirlenmişti.

Ceset incelenmek üzere Adli Tıp Kurumu morguna kaldırılırken ortaya çıkan bir video görüntüsü soruşturmanın yönünü belirlemişti.

Görüntülerde elindeki beyaz bir kovayı cesedin baş kısmının bulunduğu çöp konteynerine boşalttığı görülen Bilal D. polis tarafından gözaltına alınmıştı. Poliste suçlamaları kabul etmeyerek “Sadece yolda bulduğum çöpü döktüm” diyen şüpheli adliyeye sevk edilmişti.

Cinayet aleti evinde çıktı

Şüpheli olarak ifadesi alınan Bilal D. olayla ilgisi olmadığını, Salih’in bedeninden ayrılmış başının bulunduğu beyaz kovayı yolda bulup işe giderken görüp çöpe attığını, içinde ne olduğunu bilmediğini iddia etti.

Anadolu Adalet sarayında çıkarıldığı mahkemede ifadesini tekrar eden şüpheli Bilal D. kasten adam öldürmek suçundan tutuklandı.

Cinayet Büro Amirliği tarafından olayla ilgili yürütülen soruşturmada Bilal D.’nin evinde bulunan ve olayda kullanıldığı değerlendirilen baltada DNA incelemesi tamamlandı. Adli Tıp Kurumu incelemede şüphelinin evinde bulunan balta üstünde öldürülen Nihat Salih’e ait DNA örnekleri bulundu.

Bu şüphelinin cinayeti işlediğini gösteren en önemli delil olarak kayıtlara geçti. Polis soruşturmasına göre şüpheli Nihat Salih’i önce boğdu, ardından da baltayla parçalara ayırarak çöp konteynerlerine attı.

Konteynerdeki parçalanmış ceset: Bir kişi gözaltına alındıKonteynerdeki parçalanmış ceset: Bir kişi gözaltına alındı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.