Minik Narin 7 gündür kayıp… Seferberlik başladı

Diyarbakır Bağlar'da Kuran kursundan dersten dönerken kaybolan 8 yaşındaki Narin bütün aramalara rağmen hala bulunamadı. Narin'in fotoğrafları toplu taşıma duraklarına asıldı, sosyal medyada herkes Narin'i paylaşıyor 'Bulunsun' diyor.

Gündem 27 Ağustos 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı

Türkiye günlerdir Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde gündüz vakti ortadan kaybolan sekiz yaşındaki küçük çocuğun bulunup bulunmadığını konuşuyor.

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi kırsal Tavşantepe Mahallesi’nde 21 Ağustos’ta Kur’an kursundan ayrıldıktan sonra bir daha kendisinden haber alınamayan sekiz yaşındaki Narin Güran’ı arama çalışmaları bir haftayı tamamladı ama Narin’den bir terlik dışında iz bulunamadı.

Narin Güran’ın bulunması için Diyarbakır Valiliği koordinasyonunda Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Jandarma Arama Kurtarma, Jandarma Özel Harekat Timleri, Jandarma Suç Araştırma Timleri (JASAT), İstihbarat Şube Müdürlüğü, Köpek İz Takip Timi ve Su Altı Arama Kurtarma Timi, AFAD, UMKE ve sağlık çalışanlarınca oluşan yüzlerce kişi arama çalışması yürütüyor.

Bugüne kadar bölgede 12 bin 550 araç arandı, Narin’in ailesi dahil 130 kişinin ifadesi alındı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı da bütün şehir içi ve ilçelerde toplu taşıma yapan tüm otobüslere Narin Güran’ın resmi ile iletişim bilgilerinin üzerinde bulunduğu afişler astı. Afişte “21 Ağustos’ta Bağlar Tavşantepe Mahallesi’nde kaybolan Narin Güran’ı görenlerin 112 ve 153 numaralı telefonlara ulaşmaları önemle rica olunur” notu yazıldı.

Narin için sosyal medyada da büyük bir kampanya var. Aralarında çok takipçili fenomenlerin de bulunduğu çok sayıda ünlü ve ünsüz insana ait hesapta Narin için paylaşımlar yapıldı, onun bulunması istendi.

Kan izlerine rastlanmıştı

Narin’den bir iz bulabilmek için beş günde tam 9 bin 300 araç kontrol edildi. Araçlardan iz çıkmayınca dün akşam jandarma ekiplerince mahalledeki tüm evlerde arama yapıldı.

Sabahın erken saatlerinden itibaren AFAD bünyesindeki dalgıçlar sulama kanalında AFAD’a bağlı arama kurtarma ve diğer ekipler de mahallenin çevresinde, kayalıklar ve tarlalarda arama sürerken Narin’in evinin 20 kilometre uzağındaki kayalık bölgede kan izlerine rastlandı.

Diyarbakır Valiliği kanın Narin’e ait olmadığını açıkladı: “Kayalıklar üzerinde bulunan kan lekesinin mahalle sakinlerinden bir çocuğun burnunun kanaması sonucu meydana geldiği tespit edilmiştir. Valiliğimizin koordinasyonda ilgili kurumlarımız vasıtasıyla, her türlü ihtimal değerlendirilerek kayıp kızımızın aranmasına devam edilmektedir.”

Minik Narin sanki yer yarıldı, içine girdiMinik Narin sanki yer yarıldı, içine girdi

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.