80 milyon dolarlık vurgunda mağdur avukatıyla banka karşı karşıya

Fatih Terim, Arda Turan gibi isimlerin dolandırılması iddiasına ilişkin Denizbank kendilerinde herhangi bir kayıt bulunmadığını açıkladı. Avukat Rezan Epözdemir karşı açıklama yaptı.

Gündem 27 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Denizbank’ın İstanbul Levent Büyükdere Şube Müdürü Seçil Erzan hakkında “özel belgede sahtecilik ve nitelikli dolandırıcılık” suçlamasıyla soruşturma başlatıldı. Gözaltına alınan Seçil Erzan tutuklandı. Soruşturmaya konu olan rakamın 80 milyon doları bulduğu ileri sürülürken mağdurlar arasında çok sayıda iş insanının yanı sıra Fatih Terim, Arda Turan, Fernando Muslera ve Selçuk İnan, Semih Kaya gibi futbol dünyasından ünlü isimler de olduğu ileri sürüldü.

Olayın basına yansımasının ardından Denizbank bir açıklama yaparak olayın kurumsal olarak kendileriyle bir ilgisi olmadığını belirtti:

“Piyasa koşullarının ötesinde fahiş faiz getirileri elde etmek amacıyla iddia sahiplerince şubelerimiz dışında nakit olarak verilip, getirilerinin de yine kayıt dışında nakit olarak alındığı anlaşılan, bankacılık sistemimizde hiçbir izi bulunmayan, bankamıza ait bir dokümanın ibraz edilemediği, iddia sahiplerinin ancak aralarındaki para hareketlerinde aksama olduğunda bankamızın durumdan haberdar edildiği işlemlerden ibarettir.”

Rezan Hepözdemir: İşlemler banka müdürünün odasında yapıldı

Dolandırıldığını iddia eden mağdurlardan bir kısmının avukatlığını yapan Rezan Epözdemir ise Denizbank’ın kendisini hukuken kurtarmaya çalıştığını belirterek şu açıklamayı yaptı:

“Denizbank A.Ş. tarafından kamuoyun yapılan açıklamanın içeriği açıkça hukuki dayanaktan yoksun ve mesnetsizdir. Şöyle ki; müşteki mudi müvekkiller tarafından Denizbank A.Ş.’nin Levent Büyükdere Caddesi Şubesi’ne yapılan ödemelerin tamamı banka içerisinde ve bizatihi şube müdürünü odasında gerçekleştirilmiştir. Yapılan ödemelere ilişkin bankanın kaşesi ve şube müdürünün ıslak imzası ile antetli kağıda yazılı gerekli resmi belgeler alınmıştır.

Halihazırda tutuklu bulunan Levent Büyükdere Caddesi Şube Müdürü S.E., bankanın kurumsal bir fonunun olduğunu, bu kurumsal fonun Denizbank’ın iki yöneticisi tarafından yönetildiğini ve fonun başında bu iki ismin olduğunu mudi müvekkillere söylemiş ve müvekkillerden parayı Denizbank A.Ş.’nin kurumsal fonuna yatırılmak üzere tahsil edilmiştir. Bu husus, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde yürüyen dosyadaki şüpheli ifadesi ve müşteki mudi müvekkillerin beyanları ile sabittir.”

Vurgun borsadaki batışla başlamış: İlk büyük parayı Fatih hoca kaptırdı, sonra öğrencileri birer birerVurgun borsadaki batışla başlamış: İlk büyük parayı Fatih hoca kaptırdı, sonra öğrencileri birer birer

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.