80 milyonluk vurgun zanlısı zabıt katibi suçlamaları reddetti

İstanbul'da eski eşi ve annesinin de aralarında bulunduğu bir şebeke kurup birçok kişiyi 80 milyon TL dolandırdığı iddia edilen Süleyman D.'nin ifadesi ortaya çıktı. Süleyman D., suçlamaları reddederek, "Müştekilerden faizle para aldım. Aldığım paraların büyük bir kısmını da ödedim” dedi.

Gündem 26 Ekim 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

İstanbul’da Bakırköy Adalet Sarayı’nda görevli zabıt katibi Süleyman D.’nin kurduğu iddia edilen ve aralarında eski eşi ile annesinin de olduğu şebeke çevredeki insanların güvenini kazanarak yüksek faiz ve kâr payı vaadiyle yaklaşık 80 milyon lira dolandırdı. Konuyla ilgili İstanbul ve Balıkesir’de yapılan eş zamanlı operasyonlarda 13 şüpheli gözaltına alındı, iki kişi tutuklandı.

Şebekenin lideri olduğu iddia edilen Süleyman D.’nin mahkemedeki savunması da ortaya çıktı. Aleyhindeki beyanları kabul etmediğini söyleyen Süleyman D. “Müştekilerden faizle para aldım. Aldığım paraların büyük bir kısmını ödedim. Dosyadaki diğer şüphelileri tanırım. Kimi aileden, kimi arkadaş ya da tanıdığımdır” dedi. Süleyman D. bu kişilerle arasında ortaklık olmadığını savundu.

‘Şebekenin kasası’ da reddetti

Suçlamaları şebekenin kasası olduğu iddia edilen Abbas K. da kabul etmedi. “Ben sadece Süleyman D.’yi tanıyorum. Onun dışında şüphelilerden tanıdığım yoktur” diyen Abbas K. “Levent Sırataş isimli kişiyi de bana getiren odur. Dolandırıcılık iddiasını kabul etmiyorum. Herhangi bir örgüt de kurmadım” diye konuştu.

Annesi: Adli sicil kaydım temizdir

Süleyman D.’nin annesi Dilek D. ise savunmasında herhangi bir örgüte üye olmadığını söyledi. “Faiz amacı güderek hiç kimseye para verip almadım. Adli sicil kaydım da temizdir. Çocuk sahibi ve aynı sektörde yıllardır çalışan birisiyim” diyen Dilek D. iddiaları reddetti.

Süleyman D.’nin eski eşi, Büyükçekmece Adliyesi’nde savcılık soruşturma katibi olan Vildan Ö. ise “Kişi kimliğiyle birlikte geldiğinde suçunu ve dosyanın hangi savcıda olduğunu görebiliriz. Yasal çerçeve dışında herhangi bir işlem yapmadım. Bu olaya dahil edilmek istendiğimi düşünüyorum. Herhangi bir çıkar sağlamadım” dedi.

Zimmetine 5 milyon lira geçiren banka müdürü için istenen ceza belli olduZimmetine 5 milyon lira geçiren banka müdürü için istenen ceza belli oldu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.