89 kişiye mezar olan Galeria’nın yargılamasında tutuklu 4 sanık kaldı

Diyarbakır'da, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde yıkılan ve 89 kişiye mezar olan Galeria Sitesi'ne ilişkin soruşturmada tutuklanan 7 kişi tahliye edildi. Davada 4 müteahhitten başka tutuklu sanık kalmadı.

Gündem 25 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı

Diyarbakır’da 6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde yerle bir olan ve 89 kişinin hayatını kaybettiği Galeria Sitesi’ne ilişkin soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı.

Merkez Yenişehir ilçesi Mimar Sinan Caddesi’nde yıkılan altında Galeria İş Merkezi’nin bulunduğu siteye ilişkin tutuklanan 7 kişinin avukatları, şahısların tahliyelerine ilişkin Nöbetçi 2. Sulh Ceza Hakimliğine talepte bulundu.

Gerekçe: Deliller zaten toplandı

Talebi değerlendiren hakimlik, tutuklulukta geçirilen süre ve delillerin toplanmış olmasını değerlendirerek, tutuklu Bahattin Yıldırım, Ender Tazgel, Mehmet Tazgel, Muhammed Aziz Kadri Özyıldız, Nihat Yıldırım, Rojhat Şenyiğit ve Selahattin Özyıldız’ın tahliyesine karar verdi.

Soruşturma kapsamında 4 müteahhidin tutukluluğu devam ediyor.

89 kişiye mezar olan sitenin müteahhidi kendini böyle savundu: Şantiye şefi zorunlu değildi89 kişiye mezar olan sitenin müteahhidi kendini böyle savundu: Şantiye şefi zorunlu değildi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.