Acemi kasaplar şaşırtmadı: 5 bin 794 yaralı

Kurban Bayramı'nın ilk gününde kurban kesimi sırasında hayvanın darbeleri ya da kesici aletlerle yaralanan vatandaşlar, hastaneleri doldurdu. Yurt genelinde 5 bin 794 acemi kasap hastanelere başvurdu. Kaçan kurbanlar da sahiplerine zor anlar yaşattı.

Gündem 29 Haziran 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Her yıl olduğu gibi bu sene de Kurban Bayramı’nın ilk gününde hastanelerin acil servislerinde, kendilerini yaralayan vatandaşlar yoğunluk oluşturdu. Bayram namazının ardından kesim alanlarına gidenler, kurbanlıklarını kesip dini vecibelerini yerine getirdi. Ancak kesim sırasında birçok kişi, ya hayvanın tekme veya boynuz darbeleriyle ya da bıçak kesikleriyle yaralandı. Yaralılar, çağrılan ambulanslarla hastaneye götürüldü, ya da yakınları veya kendi imkanlarıyla gitti. Yurt genelinde 5 bin 794 kişi hastanelere başvurdu. İstanbul’da kamu hastanelerine başvuranlardan 10’unun ameliyata alındığı belirtildi.

40 yıllık kasap yaralandı

Kocaeli’de Kurban Bayramı’nın ilk gününde hastaneler acemi kasaplarla doldu. 40 yıldır kasaplık yapan Mehmet Çiftçi kurban keserken, arkadaşının attığı etin elindeki bıçağa gelmesi neticesinde bıçakla elinden yaralandı.

Çiftçi tedavisinin ardından taburcu edildi.

Gözüne boynuz yedi

Darıca’daki bir vatandaş ise kurban kesmek isterken gözüne boynuz yiyerek yaralandı.

Yaralı vatandaş ambulansla hastaneye başvurdu.

Hayvan savurdu, bacağı kırıldı

Kütahya’da büyükbaş hayvanı kesmeye çalışan İbrahim Kara’nın bacağı, hayvanın savurması sonucu kırıldı.

Profesyonel kasap yerine kendi kesim yapmak isteyince bacağı kırıldı.

Kasap zor kurtuldu

Rize’de bağlı olduğu ağaçtan kurtulmaya çalışan boğa sahiplerine zor anlar yaşattı. Boğayı kesmeye çalışan kasap, aldığı darbe nedeniyle hafif yaralandı. Boğayı kesmek isterken darbe alıp yaralanan Ahmet Yazıcı, “Yere düşürüp ipe dolandık. Kendimize güvendik ama o bizden erkek çıktı. Boğanın altında kaldık. Ağaç olmasa gitmiştik” dedi.

Yaralı kasap ‘ağaç olmasa gitmiştik’ dedi.

Tekme yedi, ayağı kırıldı

Erzurum’un Horasan ilçesinde, kesmek için ahırdan çıkardığı boğanın attığı tekmeyle sağ bacağı diz altından kırılan Mehmet Daş yakınları tarafından Erzurum Şehir Hastanesi Acil Servisi’ne getirildi. Bacağı alçıya alınana Daş, “Kurbanda sadece el ve ayak kesmek olmuyor. Bazen benim gibi hayvanın tekme atması ya da üzerine düşmesi sonucu insanın ayağı kırılabiliyor” dedi.

Daş, hayvandan tekme yiyince ayağı kırıldı.

İki elini birden kesti

Van’da ilçe merkezindeki evinin bahçesinde büyükbaş kesen Fehmi Yıldız, hayvanın tepki vermesi üzerine yanlışlıkla 2 elini kesti. İlk kez kurban kesimi yapan Ömer Köstekçi ise et doğradığı sırada 1 elinin parmaklarını kesti. Yıldız ve Köstekçi, yakınları tarafından Erciş Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

İlk kez kesim yapan acemi kasap parmaklarını kesti.

Kurbanlık üzerine düştü

Erzincan’ın Üzümlü ilçesine bağlı Karakaya köyünde kurbanlık büyükbaş hayvanın kayması sonucu ayağında kırık oluşan Özkan Kayhan o anların nasıl olduğunu anlattı. Kayhan, “İki hayvan bindirmiştik arabaya. Arasından geçerken hayvan kaydı ayağımın üzerine düştü. Ayağımda ufak bir kırık oluştu” dedi.

Araca bindirdikleri hayvanın ayağı kayıp üstüne düştü.

Bu yıl da kurbanlıklar kaçtı, sahipleri kovaladı

Kurban Bayramı’nın bir diğer klasiği de kaçan kurbanlıklar ve kovalayan sahipleri. Bayramın birinci gününde yurdun çeşitli yerlerinde kaçan kurbanlık haberleri geldi. Kimini yakalamak saatler sürdü, kimi sahiplerini yaraladı.

Kovalamaca 2 saat sürdü

Şanlıurfa’da sahibinin elinden kaçan kurbanlık boğa, 2 saatlik kovalamaca sonucu sakinleştirici iğne atılarak yakalandı.

Çevredekilerin uğraşlarına rağmen boğa yakalanamadı.

Eyyübiye Mahallesi’nde sabah saatlerinde Halil Yıldırım’a ait kurbanlık boğa kesilmek istendiği sırada sahibinin elinden kaçtı. Motosiklet, otomobil ve araçlarla önü kesilmeye çalışılan boğa, 2 saat sahiplerini peşinden koşturdu. Kilometrelerce devam eden takip sırasında bir sokakta boğa kıstırıldı, başına çuval geçirildi. Yanına kimseyi yaklaştırmayan boğa, bölgeye gelen belediye görevlileri tarafından sakinleştirici iğne vurulduktan sonra kesime götürülebildi.

Tamirhanede yakalandı

Erzurum’da pazara götürülürken sahibinin elinden kaçan, boynuzlarından tutan kişiyi metrelerce yerde sürükleyen boğa, girdiği otomobil tamirhanesinde yakalandı. Çalışanlar ve müşteriler panik yaşarken, o anlar güvenlik kamerasına yansıdı.

Kaçan kurbanlığını otobüs durağında yakaladı

Bursa’nın İnegöl ilçesi Kemalpaşa Mahallesi’nde kesime götürülürken sahibinin elinden kurtulan küçükbaş kurbanlık, Adnan Menderes Bulvarı’nda seyir halinde olan araçların arasında koştu. Sahibi de peşinden koşarken, otobüs durağına kaçan kurbanlık, çevredekilerin de yardımıyla yakalandı. O anlar cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.

Bir diğer görüntü de Bursa-Ankara kara yolunda kaydedildi. Bu kez bir vatandaş, küçükbaş kurbanlığı motosikletin arkasına yatırarak taşırken görüntülendi.

Duvara sıkışan koyunu itfaiye çıkardı

Tokat’ın Erbaa ilçesinde sahibinin elinden kaçan kurbanlık koyun iki binanın duvarı arasına sıkıştı. Koyunu itfaiye ekipleri bulunduğu yerden çıkartarak sahibine teslim etti.

Sahibinin elinden kaçan kurbanlık koyun iki binanın arasına sıkıştı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.