Adalılar kalabalıktan şikayetçiydi: Çözümü parada buldular

Bayramda şehir dışına gidemeyen vatandaşlar çözümü Adalar'a gitmekte buldu. Ancak kalabalıktan rahatsız olan bazı Adalılar çözümün girişlerin paralı yapılmasında olduğunu düşünüyor.

Gündem 2 Temmuz 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Kurban Bayramı’nı İstanbul’da geçirenler havaların sıcak olması nedeniyle Adalar’ın yolunu tuttu. 9 günlük tatilde şehir dışına gidemeyen ancak İstanbul’da da sıkılan vatandaşlar Adalar iskelesinin önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Ancak Adalar’a yapılan bu akın ada sakinlerini isyan ettirdi. Milliyet’ten Çiğdem Yılmaz’ın haberine göre Adalı 74 yaşındaki Bedros Manas, bayramda dışarı çıkamadıklarını belirterek “Rahatsız edici bir kalabalık var. Özellikle hafta sonları dış kapıyı zincirliyorum. Evden de akşam 9’dan önce çıkmıyorum. Bir de gelen bu insanlar çöplerini yere atıyor ve arkalarından biz toplamak zorunda kalıyoruz” diyor.

Ada Dostları Derneği’nin Başkanı avukat İbrahim Aycan ise Adalar’ın Milli Park olması gerektiğini belirterek girişin ücretli olmasından yana.

Aycan, şöyle konuştu:

“İstanbul’un dört yanı deniz, ortası Boğaz ama denize girecek yer neredeyse kalmadı. Bu da Adalar’a akına yol açıyor. Kazanç işletmeciye, çöp ve pislik ise belediyeye ve Ada halkına kalıyor. Adalar’a gelen herkes belli bir para ödeyerek ilçeye girebilmeli, toplanan para belediye bütçesine aktarılarak sorunların çözümü için harcanmalıdır. İstanbul’un çeperlerindeki yerli halkın yanı sıra Asya ve Afrika’nın derinliklerinden İstanbul’a sığınmış, atölyelerde, şurada burada gün yüzü görmeden çalışan, yaşayan çoğu genç insan da Adalar’a koşuyor. ‘Adalar’ın Milli Park ilan edilmesi’ önerisi bir an önce uygulamaya konmalı.”

İstanbullulara dev hizmet: Denize girilebilen ilçeler ve plajlarİstanbullulara dev hizmet: Denize girilebilen ilçeler ve plajlar

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.