Adil Öksüz’ün yurtdışına kaçışına yardım eden Cihat Yıldız yakalandı

Sekiz yıldır firari olarak aranan, 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminde kilit rol oynadığı bilinen Adil Öksüz'ün arkadaşı Cihat Yıldız tutuklandı. Yıldız, Öksüz'ün kaçmasına yardım etmişti.

Gündem 26 Ağustos 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı

‘Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) TSK imamı Adil Öksüz’ün 15 Temmuz darbe girişiminden sonra saklandığı evde yanında kaldığı ve kaçmasını sağladığı belirtilen Cihat Yıldız’ın da aralarında olduğu üç şüpheli tutuklandı.

Beylikdüzü İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri uygulama sırasında bir araçtan şüphelendi. Otomobildeki iki kişi koşarak kaçmaya çalıştı.

Şüpheliler takip sonucu yakalandı. Kaçan aracı da takibe alan ekipler 100’e yakın kamera kaydını inceleyerek sürücüyü yakaladı, gözaltına aldı.

Yakalananlardan birinin FETÖ’nün kilit isimlerinden firari Adil Öksüz’ün yurtdışına kaçmasına yardım eden, kaçmadan önce onunla Üsküdar’da aynı evde kalan Cihat Yıldız olduğu belirtildi. Sekiz yıldır firari olan Cihat Yıldız’ın Öksüz’ü Üsküdar’daki evinden otogara bırakan isim olduğu öğrenildi.

Diğer iki kişinin de FETÖ firarisi olduğu belirlendi. Şüpheliler Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ndeki işlemlerinin adından mahkemece tutuklandı.

Adil Öksüz kimdir?

Adil Öksüz 15 Temmuz 2016 darbe girişiminin ardından 16 Temmuz’da Akıncı Hava Üssü’nde yakalandı, ancak 18 Temmuz 2016’da serbest bırakıldı.

Sorgusunda üssü tarla satın almak isterken ziyaret ettiğini öne sürdü ve gözaltında olduğu sürede üç telefon görüşmesi yaptı.

Öksüz’ün darbe girişiminden dört gün önce darbe planını Fethullah Gülen’in onayına sunduğu hakkında hazırlanan iddianamede yer aldı.

Girişimin bastırılmasının ardından yakalandığında sorgusunda Kahramankazan’a “arsa bakmaya” gittiğini iddia eden Öksüz sulh ceza hakimliğince serbest bırakıldıktan sonra Ankara’dan İstanbul’a geçti.

Sakarya Akyazı’daki kayınpederinin evine 19 Temmuz 2016’da giden Öksüz’ün izine bu tarihten sonra rastlanmadı. Öksüz 15 Temmuz gecesi Türkiye genelindeki terör olaylarından sorumlu tutuluyor.

Sekizinci yılında darbe girişimi: 15 Temmuz yargılamaları ve geride kalanların hikayesiSekizinci yılında darbe girişimi: 15 Temmuz yargılamaları ve geride kalanların hikayesi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.