Adıyaman’da bir polis meslektaşlarına ateş açtı: İki şehit

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Adıyaman'da meslektaşlarının silahla yaraladığı iki polisin şehit olduğunu açıkladı.

Gündem 27 Nisan 2024

Adıyaman Altınşehir Polis Merkezi Amirliği’nde görev yapan polis memuru S.U.Ş., saat 20:15 sıralarında kendisine ait silahla Polis Merkezi Amiri K.Ü. ve Asayiş Şube Müdürlüğü Ekipler Amiri G.Ö’yü yaraladı. Yaralılar ambulansla hastaneye götürüldü.

Olayın faili olan polisin etkisiz hale getirilerek gözaltına alındığını aktaran İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya yaralıların hayatını kaybettiğini bildirdi: “Ağır yaralı olarak hastaneye sevk edilen Polis Merkezi Amirimiz K.Ü. ve Ekipler Amirimiz G.Ö. hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak maalesef şehit olmuştur. Olayda hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerimize sabır ve başsağlığı diliyoruz. Konuyla ilgili adli ve idari tahkikat başlatılmıştır.”

Başka yaralı yok

Adıyaman Valisi Osman Varol da şunları söyledi: “Polis Merkezi Amiri Başkomiserimiz ve Ekipler Amiri Komiserimiz hemen hastaneye kaldırılmıştır. Tüm acil müdahaleler yapılmış ve maalesef her ikisi de kurtarılamayarak şehit olmuşlardır. Saldırıyı gerçekleştiren polis memuru da yaralı şekilde etkisiz hale getirilmiş, o da hastanede gözetim altında, devletin elinde şu an. Bunun dışında başka yaralı yok.”

Gözaltına alınan 'Bombacı Mülayim' polis çıktıGözaltına alınan ‘Bombacı Mülayim’ polis çıktı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.