Mardin işgal altında: Darth Vader şehre giriş yaptı!

İmparatorluk askerleri Mardin'de, 'Yıldız Savaşları' filminin ikonik karakteri Darth Vader da şehirde. Birliği Mardin'e getirense çağdaş sanatçı Halil Altındere. Sanatçı bugün başlayan Mardin Bienali için üç boyutlu bir video hazırladı.

Kültür Sanat 10 Mayıs 2024
Halil Altındere, Star Wars: Mardin, 2024.

Son dakika. İmparatorluk askerleri Mardin’e iniş yaptı, Darth Vader da şehirde. Şimdilik bir karşı saldırı yok. Ancak İmparatorluk askerleri askerleri 10 Haziran’a kadar şehirde kalacak. Askerlerin merkez üssü Sakıp Sabancı Mardin Kent Müzesi.

İmparatorluk askerlerini Mardin’e getiren isim ise sanatçı Halil Altındere. Çağdaş sanat ve teknoloji sağ olsun, böyle bir cümle kurabiliyoruz. Zira Altındere 6. Mardin Bienali için ‘Star Wars: Mardin, 2024’ isimli üç boyutlu bir animasyon videosu hazırladı.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Halil Altındere (@halilaltindere)

Mardin Sinema Derneği tarafından düzenlenen, direktörlüğünü Döne Otyam ve Hakan Irmak’ın yaptığı Mardin Bienali bugün başlıyor ve 10 Haziran’a kadar sürecek. Ali Akay’ın küratörlüğünü üstlendiği Mardin Bienali’nin teması ‘Daha Uzaklara.’ Ve uzak evrenlerden gelen misafirlerden biri de ‘Star Wars’ serisinin ikonik kahramanları. Bienal ziyaretçilerini günümüzde yaşanan sanatsal, siyasi ve sosyolojik sorunların ötesine nasıl geçebileceğiniz hakkında sorular sormaya ve düşünmeye davet ediyor.

Bienalde Ahmet Öğüt, Ali Kazma, Allan Sekula, Aslı Çavuşoğlu, Ayşe Erkmen, Bouchra Khalili, Brice Dellsperger, Bruno Serralongu, Büke Uras, Cevdet Erek, Claire Fontaine Kolektifi, Claude Closky, Erik Bullot, Esma Ertel ve Murat Ertel, Güçlü Öztekin, Güneş Terkol, İnci Eviner, İnci Furni, İrem Günaydın, Laurent Grasso, Le Peuple Qui Manque Kolektifi, Liam Gillick, Michele Ciacciofera, Mika Rottenberg, , Nasan Tur, Nil Yalter, Özlem Altın, Rafael Lain – Angela Detanico, M/M, Sarkis, Serkan Özkaya, Seza Paker,  Tarek Atoui, Ugo Rondinone, Thierry Kuntzel, Ulay (Frank Uwe Laysiepen), Victor Burgin, Yıldız Moran ve Yüksel Arslan’ın eserleri yer alacak.

Bienal mekanları arasında Mardin’in sembolik yapılarından Kervansaray, Sipahiler ya da Tellallar Çarşısı olarak bilinen Marangozlar Kahvesi, Sakıp Sabancı Mardin Kent Müzesi bulunuyor.

Uluslararası İstanbul Çocuk ve Gençlik Bienali'nin odağı deprem bölgesiUluslararası İstanbul Çocuk ve Gençlik Bienali’nin odağı deprem bölgesi

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.