Ailesinden dört kişiyi öldüren polisten abisine mesaj: ‘Kanınızı içsem doymam’

Bursa'da annesi, iki abisi ve yengesini tabancayla öldürdüğü suçlamasıyla tutuklu yargılanan polisin olay günü abisine attığı mesaj ortaya çıktı: "Kanınızı içsem doymam."

Gündem 15 Mayıs 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Bursa’da Ocak 2023’te İznik Gölü yakınlarındaki olay, Bingöl’de görevli polis Adem Ergüner’in 175 bin liraya sattığı aracın parasını müteahhit abisi Mehmet Ergüner’e verip kendisine ev yapmasını istemesiyle yaşandı.

Zaman geçip de evin yapılmadığını gören Adem Ergüner parayı geri istedi. Paranın miktarı konusunda anlaşamayan kardeşler arasında tartışma çıktı. Bunun üzerine Adem Ergüner izin alıp eşi ve çocuğu ile eski görev yeri Eskişehir’e gitti.

Burada ailesini AVM’de bırakan Adem Ergüner Bursa’nın Orhangazi ilçesine geldi. Abisine telefon açıp konuşmak istediğini söyledi. Mehmet Ergüner, annesi Bedriye, ağabeyi Remzi ve yengesi Fatma Ergüner ile buluştu ve tabancasını çekip aile üyelerine kurşun yağdırdı. Anne Bedriye ile oğlu Remzi ve gelini Fatma Ergüner olay yerinde, Mehmet Ergüner kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Adem Ergüner tutuklandı.

‘Travmalarım bu sonuca neden oldu’

Bursa 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakkında ‘üstsoy veya altsoydan birini, eşi veya kardeşi öldürme’ ve ‘tehdit’ suçlarından dörder kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açılan Adem Ergüner duruşmada bu sonuca çocukluğundan bu yana yaşadığı travmaların neden olduğunu söyledi.

Birkaç yıl önce abisiyle ev yapması karşılığında anlaştıklarını belirten Ergüner “Mehmet’e 175 bin lirayı peşin verdim. Diğer yarısını da sonra verecektim. Bana evi bir yılda teslim edeceğini söyledi. Tayin vaktim yaklaşınca evi sordum ama bu defa yapmayacağım dedi. Ben de haklı olarak paramı geri istedim. Onu da vermeyeceğini söyleyip bana küfürler savurdu” dedi.

‘Abimin tek geleceğini düşünmüştüm’

Parasını almak için de Bursa’ya gitmeye karar verdiğini belirterek şunları söyledi:

“Remzi ağabeyimi arayıp büyük olarak yanımızda bulunmasını istedim. ‘Beni ilgilendirmez’ dedi. Mehmet Ergüner’e ‘Bağ evinde buluşalım’ diye sesli mesaj attım. Tek geleceğini düşünüyordum ama üç araçla geldiklerini gördüm. Arabalar yaklaşınca tedirgin oldum, havaya tek el ateş edip durmalarını istedim. En arkada duran Mehmet Ergüner’in arabası üzerime gelmeye devam edince araca doğru rastgele ateş ettim. Sonrasında arabadan çıkıp beni durdurmaya çalışan Remzi Ergüner ile boğuşurken ona da ateş ettim. Sonra kendimi kaybettim, hiçbir şey hatırlamıyorum. Amacım kimseyi öldürmek değildi. Vicdan azabı çekiyorum.”

‘Üstünüze kusacağım, kanınızı içsem doymam’

Adem Ergüner’in olay günü abisi Mehmet Ergüner’e “Üstünüze kusacağım, kanınızı içsem doymam” diye mesaj attığı ortaya çıktı.
Sanığın abisiyle yaptığı telefon görüşmelerinin ses kayıtlarının da dinletildiği duruşmada esas hakkındaki mütalaasını açıklayan savcı Adem Ergüner’in annesi Bedriye ile ağabeyleri Mehmet ve Remzi Ergüner’e karşı ‘tasarlayarak üstsoyu kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet, yengesi Fatma Ergüner’e karşı da ‘tasarlayarak kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapsini istedi.

Sanık Adem Ergüner’in tahliye talebini reddeden mahkeme heyeti duruşmayı karar için erteledi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.