En tanınmış belediye orası olmalı: Tanıtım masrafı bir yılda 6’ya katlandı

Ak Partili Güngören Belediyesi 2022’de ‘Tanıtma, Ağırlama, Tören, Fuar’ başlığı altındaki 18 milyon TL'lik yıllık bütçesini 20 milyon TL aştı, 39 milyon TL’lik harcama yaptı. Bu, geçen yılki harcamanın 6 katından fazla

Gündem 21 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

2022 yıllık kesin hesap raporlarına göre, Tozkoparan’daki kentsel dönüşüm projesi sürecinde gündeme gelen Güngören Belediyesi’nin  tanıtım için 39 milyon 170 bin TL harcama yaptığı anlaşıldı. Belediyeye 2022 için ayrılan tanıtım bütçesi 18 milyon TL’ydi. Bu, bütçenin yüzde 120’ye yakın aşılması anlamına geliyor. 

Dahası, bir önceki yıl (2021) temsil ve tanıtım giderleri için harcadığı tutar 6 milyon 293 bin TL olan Güngören Belediyesi temsil ve tanıtım giderlerini bir yılda yüzde 522 arttırdı. Bu da masrafın 6 katın üzerine çıkması anlamına geliyor. 

Bu para nasıl harcandı? 

Tanıtım faaliyetlerinin nasıl yapıldığına ilişkin bilgi veren belediye kaynakları 283 bin nüfuslu Güngören’de belediye yönetiminin belediye meclisine sundukları raporda 2022 yılında Kültürel ve Sanatsal Etkinliklere dair duyuru ve tanıtım çalışmalarına ilişkin 104 bin adet davetiye, broşür ajanda, not defteri, kalem, çanta dağıttığını söyledi. 

Aynı sunumda belediye faaliyetlerinin duyurulması için toplam 25 bin 466 afiş, pankart, bilboard, raket, blackout, roll-up, giantboard, megalight, LED ekran çalışması yaptırıldığı söylendi. Ayrıca belediye yılda toplam 240 bin adet dergi bastı.

Güngören Belediyesi Başkanı Bünyamin Demir sosyal medyasını oldukça aktif kullanıyor. Demir’in TikTok’ta 231 bin, Instagram’da 558 bin takipçisi bulunuyor. Kaynaklara göre Demir’in sosyal medyasının yönetimi de bu masraf kaleminden karşılanıyor.

‘39 milyon TL’ye neyi tanıttılar?’

Eski Güngören Belediyesi CHP Meclis üyesi Ergun Edepali belediye yönetiminin harcadığı 40 milyon TL’ye tepki göstererek “Bu ekonomik krizde insanlar kirasını ödeyemezken 40 milyon TL’ye neyi tanıttılar? Böyle bir şeyi gerçekte yapılmış olsa bile suç olarak değerlendirmemiz gerekiyor. 280 bin nüfuslu ilçede bu kadar reklam bütçesi harcanması kabul edilemez. Halkın kaynakları çarçur ediyorlar” dedi. 

Şimşek’in tasarruf genelgesi unutuldu mu?

28 Mayıs’tan sonraki kabinede Ekonomi Bakanlığı görevine gelen Mehmet Şimşek temmuz ayında kamu kurumlarını harcamalar konusunda “tasarruflu olmaları” konusunda uyarmıştı. 

Söz konusu genelge kapsamındaki kamu kurum ve kuruluşlarının kendi bütçeleri veya tasarruflarındaki diğer kaynaklardan yapacakları yurt içi ve dışı harcamalarla taşınır ve taşınmaz kullanımında genelgeyle belirlenen tedbirlere uymakla talimatlandırıldığı belirtilmişti.

Güngören Belediyesi'nin şantiyesindeki iş kazasında çocuk işçi öldüGüngören Belediyesi’nin şantiyesindeki iş kazasında çocuk işçi öldü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.