Akdeniz sahillerine göçmen cesetleri vuruyor: Antalya’dan sonra şimdi de KKTC

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti sahillerine bir ay içinde 3 kişinin cansız bedeni vurdu. Cesetlerin, Antalya sahillerine de vuran cesetler gibi Lübnan'dan yola çıkan göçmenlerin olduğu tekneye ait olduğu düşünülüyor.

Gündem 26 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

Antalya sahillerinde bulunan sekiz cesetleriyle beraber Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) sahillerinde de çok sayıda ceset vurdu.

Yerel kaynaklara göre 8, 14 ve 22 Ocak tarihlerinde sahillerde, 3 kişinin cansız bedenini bulundu. İlk ceset, 8 Ocak’ta Bafra Oteller Bölgesinde kayalıklar üzerinde bulunurken, çürümeye başlamış olan cansız bedenin bir kadına ait olduğu belirtildi.

İkinci ceset, ise 14 Ocak’ta Dipkarpaz’da bulundu. KKTC Polis Basın Subaylığı tarafından yapılan açıklamada, Dipkarpaz’daki Piknik Burnu Mevkiinde kayalıklar üzerinde bulunan cesedin bir erkeğe ait olduğu söylendi.

Üçüncü ceset, 22 Ocak’ta Dipkarpaz’ın Şelonez bölgesi olarak bilinen Güney Sahil şeridinde bulundu. Polis, cesedin bir kadına ait olduğunu belirtti. Cansız bedenlerin kimlik teşhisi henüz yapılamazken, soruşturma devam ediyor.

Cansız bedenlerin Avrupa’ya gitmek için Lübnan’dan 90 göçmenle yola çıkan tekneye ait olduğu düşünülüyor. Söz konusu teknenin hikayesini Hazar Dost’un alttaki haberinden okuyabilirsiniz.

Sahildeki cesetlerin sırrı: 10-15 metrelik tekneye 90 kişi binmişSahildeki cesetlerin sırrı: 10-15 metrelik tekneye 90 kişi binmiş

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.