Hakim Gül Altınok olayındaki firari savcıyı sicil notunda öve öve bitirememişler

Hakim Gül Altınok olayındaki firari savcı Fatih Aslan hakkında bir ay önce kendisine ihbarda bulunulan dönemin Edirne Başsavcısı, Aslan'ı sicil notunda öve öve bitiremedi ve onun en yüksek dereceden yükselmesi gerektiğini yazdı.

Gündem 26 Haziran 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı

Olay Hakim Gül Altınok’la beraber birçok rüşvet iddiasına adı karışan firari savcı Fatih Aslan’a verilen sicil notu ortaya çıktı.
2017 yılının Haziran ayında Edirne Cumhuriyet Başsavcısının telefonuna bir mesaj geldi. Mesajda Edirne Adliyesinde görevli Fatih Aslan’ın birçok rüşvet işine girdiği ihbar ediliyordu. Dönemin Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Savran mesajı tutanağa geçirdi.

Fatih Aslan hakkında Başsavcıya gelen ihbar mesajı.

Ancak işin skandal kısmı daha sonra başladı. Bu tutanaktan yaklaşık 1,5 ay sonra aynı Edirne Başsavcısı Muhammet Savran Fatih Aslan’ın sicil notuna övgüler düzdü.

İhbar mesajından sonra Başsavcı Savran’ın altında imzası bulunan Fatih Aslan’ın sicil notu.

Firari savcının kusursuz sicil notu

Muhammet Savran’ın imzası bulunan sicil notunda yer alan sorulara el yazısıyla birçok övgü dolu söz yazıldı.
Bu sorular ve övgüler şöyle sıralandı:
– Görevdeki yeteneği, mesleki bilgi ve anlayışı: Mesleki açıdan çok yetenekli, pratik ve oldukça iyi bir hukuk mantığına sahiptir.
– Çalışkanlık derecesi, göreve bağlılık devamı: Beklenenin üzerinde çalışkan, gayretli ve pratiktir. Görevine bağlı ve düzenlidir.
– Halk arasında nasıl tanındığı, ahlakının iyi, yargıçlık şerefine dokunacak şekilde içki ve kumara düşkün olup, olmadığı, başka görünen kötü alışkanlıklarının olup, olmadığı: Halk arasında mütevazı ve sakin bir intibası olup herhangi kötü bir alışkanlığı yoktur.
– Maiyetine söz geçirip geçiremeyeceği, üstleri, meslektaşları ve diğer memurlarla geçimi, halk ile ilişkisi olup olmadığı, özel ve sosyal durumu: Maiyetine söz geçirir. Üstlerine ve meslektaşlarına karşı beklenenin üzerinde nazik ve saygılıdır. Diğer kamu görevlileri ile oldukça sosyal bir ilişki içinde olup temsil noktasında müspet bir potansiyele sahiptir.

Sicil notundaki bir başka detay da yükselme derecesiyle ilgili. Dönemin Edirne Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Savran belgeyi Fatih Aslan için en yüksek derece olan “mümtazen yükselebilir” şıkkını işaretleyerek imzalamış.

Yurtdışına kaçtı

Fatih Aslan’ın görev yaptığı dönemde hakkında pek çok şikayet HSK’ya iletilmişti. HSK’nın izin vermesi üzerine Gül Altınok ve Fatih Aslan hakkında dava açıldı. Fatih Aslan’ın geliriyle ilgili hazırlanan raporda şüphelinin ve eşinin toplam maaş gelirinin  367 bin lira olduğu ancak banka hesapları incelendiğinde gelirler toplamının 4 milyon lira, giderler toplamının da 3 milyon 803 bin lira  olarak tespit edildiği ifade edildi. Aynı bilirkişi raporunda Fatih Aslan ve eşinin gelirlerinin çok üstünde bir işlem hareketliliği yaptığı yazıldı.
Fatih Aslan geçen yıl meslekten ihraç edildi. Hakkında açılan davadan ceza alan Fatih Aslan çareyi yurtdışına firarda buldu. Aslan’ın şu an Gürcistan’da olduğu iddia ediliyor.

Olay hakim, büyücüsüne kendisini soruşturan HSK üyesinin resmini gönderip büyü yapmasını istemişOlay hakim, büyücüsüne kendisini soruşturan HSK üyesinin resmini gönderip büyü yapmasını istemiş

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.