Alman kadınla evlenecek Türk damadı nikah masasından sınır dışı ettiler

Viyana'da yaşayan 27 yaşındaki Hamza ile 40 yaşındaki Alman nişanlısı Gundula ile hayatlarını birleştirmek için nikah masasına oturdu. Salona gelen polisler "Bugün evlenemeyeceksiniz” diyerek Hamza'yı gözaltına alarak sınır dışı işlemi başlattı.

Gündem 17 Ocak 2024
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

Avusturya’nın başkenti Viyana’da yaşayan 27 yaşındaki Hamza ile 40 yaşındaki Alman nişanlısı Gundula evlenmek için gittikleri nikah salonunda beklenmedik davetlilerle karşılaştı.

Çift henüz evlenmeye “evet” dememişken bir anda salona giren Federal Göçmenlik ve İltica Dairesi’nden 12 yetkili Hamza’yı beklemediği bir anda yakaladı. Hamza’nın ülkede kaçak kaldığını söyleyen yetkililer genç adamı nikah masasından kaldırdı.

Hamza’nın avukatı Gregor Klammer “Hamza salı akşamı 19.10’da Türkiye’ye gönderilecek. Oradan da askerlik şubesine gönderilmesi bekleniyor” dedi. Klammer Avusturya’nın bu adımının yasa dışı olduğunu da söyledi.

Gözyaşları içinde Alman Bild gazetesine konuşan gelin Gundula ise “Nikah sırasında nikah memuru bir anda masadan kalktı ve bir şey alacağını söyledi. O sırada Ed Sheeran’ın Perfect isimli şarkısı çalıyordu. Ve bir anda Federal Göçmenlik ve İltica Dairesi’nden 12 yetkili girdi” dedi.

‘Bugün evlenmeyeceksiniz’

Gundula bir yetkilinin “Saat şu an 08.52 ve siz gözaltına alındınız. Bizimle gelin” dediğini söylerken gözyaşlarına boğulduğunu, Hamza’nın da şoke olduğunu söyledi. Gundula yetkililere itiraz ettiğini, “Bugün evlenmemiz gerekiyor” dediğini, karşılığında da “ama bugün değil” yanıtı aldığını belirtti.

Gundula’nın olaydan sonra fenalaştığı, genç kadının Avusturya’da 17 yıl yaşadığı öğrenildi. Gundula “Onu yakalamak için işte ya da evde binlerce fırsat vardı, ama bizi bu travmatik deneyimle ayırdılar” dedi.

Bild gazetesi çiftin Viyana’da bir restoranda çalışırken tanıştığını söyledi. Psikoloji okuyan Gundula’nın garsonluk yaptığı ve Hamza’nın da aşçı olduğu kaydedildi.

Wanda Nara ve Mauro Icardi nikah masasına oturuyorWanda Nara ve Mauro Icardi nikah masasına oturuyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.