Almanya’dan ameliyata geldi, göğsünde kitle çıktı, geri dönecekken yangında öldü

Almanya’dan Türkiye’ye ameliyat için gelen Adle Hammude, misafir olduğu yakınının evinde çıkan yangında hayatını kaybetti. Almanya’ya döneceği gün ölen dört çocuk annesi Hammude’nin mide ameliyatının da göğsünde belirlenen kitle sebebiyle yapılamadığı öğrenildi.

Gündem 24 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı

Türkiye’ye her yıl sağlık hizmeti almak için milyonlarca insan geliyor. 2022 yılında toplam 1 milyon 258 bin 382 kişi sağlık hizmeti için Türkiye’ye geldi. Bu yılın ilk çeyreğinde ise bu sayı 411 bin 490 oldu. Bunlardan biri de Almanya’dan gelen Adle Hammude’ydi.

İtfaiye ekipleri yangını 30 dakika sonra kontrol söndürdü

Alman vatandaşı Adle Hammude, 15 Mayıs’ta mide küçültme ameliyatı için Almanya’dan Türkiye’ye geldi. Hammude, İzmir’de bir yakınının yanında misafir olarak kalmaya başladı. Ameliyat için gerekli tetkikler yapılırken Hammude’nin göğsünde bir kitle belirlendi ve bu yüzden operasyon gerçekleşmedi.

Tüp mide ameliyatı için geldi, hastane banyosunda ölü bulunduTüp mide ameliyatı için geldi, hastane banyosunda ölü bulundu

Operasyonu gerçekleşmeyen Hammude dün akşam Almanya’ya dönmek için plan yaptı. Dönüş hazırlıkları için misafir olarak kaldığı eve geldi.

Hammude evdeyken Konak ilçesindeki üç katlı binanın birinci katında öğlen saatlerinde yangın çıktı. Çevredekilerin ihbarı üzerine Eşrefpaşa semti 612 Sokak itfaiye, ambulans ve polis arabalarıyla doldu.

Hammude’nin misafir olarak kaldığı ve hayatını kaybettiği ev

İtfaiye ekipleri 30 dakika boyunca alevleri söndürmek için mücadele etti ve sonunda daireye ulaştı. Ancak ekipler 59 yaşındaki Alman vatandaşı Adle Hammude’nin yanmış cesedi ile karşılaştı.

Geride dört çocuk bırakan Hammude’nin cansız bedeni, İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Ekipler yangının neden çıktığını araştırmaya devam ediyor.

Madde bağımlısı evini yaktıMadde bağımlısı evini yaktı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.