Ameliyatta karnında gazlı bez unutuldu, altı ay bağırsakları dışarıda yaşayacak

Bir kavgada bıçaklanarak hastaneye kaldırılan 19 yaşındaki Y.Ö. ameliyat edilip taburcu olduktan neredeyse bir yıl sonra “Basurum çıktı galiba” diyerek hastaneye gitti. Karnında gazlı bez unutulduğu ortaya çıkan genç şikayetçi oldu.

Gündem 19 Ağustos 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Karnında gazlı bez unutulan Y.Ö

Ankara’da neredeyse bir yıl önce bir kavgada bıçaklanan 19 yaşındaki Y.Ö. için işler hiç iyi gitmedi. Tam iyileştim derken basuru çıktığını düşündü ama gittiği hastanede daha kötüsüyle karşılaştı.

Y.Ö. geçen yıl ekim ayında Altındağ ilçesinde karıştığı bir kavgada karnından bıçaklanarak Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ince bağırsak ameliyatı oldu. Yoğun bakım sevisinde iki gün, normal odada da yedi gün gözetim altında tutulan Y.Ö. tedavisinin ardından taburcu edildi.

50 dolandırıcılık kaydı ve 27 yıl hapisle aranırken ameliyat olup cinsiyet değiştirmiş50 dolandırıcılık kaydı ve 27 yıl hapisle aranırken ameliyat olup cinsiyet değiştirmiş

Talihsiz gencin bu yılın şubat ayında basuru olduğunu düşündüren şikayetleri ortaya çıktı. Yaklaşık altı ay boyunca şikayetleri devam etti, ancak ağrılarının iyice artması üzerine 8 Ağustos’ta Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Y.Ö.’in yapılan tetkiklerinde bağırsaklarında havlu büyüklüğünde gazlı bez bulunduğu anlaşıldı. Y.Ö.’in 10 ay önce geçirdiği ince bağırsak ameliyatı sırasında karnında gazlı bez unutularak dikiş atıldığı ortaya çıktı. Gazlı bez ameliyatla çıkarıldı.

Y.Ö.’in annesi H.Ö., konuya ilişkin Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Sağlık Bakanlığı’ndan alınan bilgilere göre hastane konu ile ilgili idari inceleme başlattı.

Y.Ö. hastane odasında yaptığı açıklamada bağırsaklarının dışarı çıkarılarak torba takıldığını söyledi. Altı ay bu şekilde yaşayacağını belirten Y.Ö. hastaneden şikayetçi olacağını söyledi.

Y.Ö.’in annesi H.Ö. oğlunun lavaboda fenalaştığını, acilen hastaneye getirdiklerini anlattı. Bu süreçte oğlunun karın ağrısı olduğunu, yemeden içmeden kesilerek zayıfladığını söyleyen anne “Şikayetçiyiz” dedi.

Sokakta bulunan deri parçaları merdivenaltı ameliyat dokusu çıktıSokakta bulunan deri parçaları merdivenaltı ameliyat dokusu çıktı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.