Advertisement

Ankara’da asansör faciası: Arkadaşı kurtarıldı, 13 yaşındaki Beren hayatını kaybetti

Ankara'da 13 yaşındaki Beren Su Bolat misafirliğe gittiği apartmanın asansöründe arkadaşıyla mahsur kaldı. Arkadaşı itfaiyeciler tarafından kurtarıldı. Asansör boşluğuna düşen Beren Su ise hayatını kaybetti.

Gündem 24 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Ankara’nın Sincan ilçesinde trajik bir olay yaşandı. 13 yaşındaki Beren Su Bolat misafirliğe gittiği apartmanın asansöründe arkadaşıyla mahsur kaldı. Arkadaşı itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı, ancak asansör boşluğuna düşen Beren Su hayatını kaybetti.

Ankara’nın Sincan ilçesinde 13 yaşındaki Beren Su Bolat ailesiyle misafirliğe gitmişti. Her şey güzel gidiyordu, epey eğlenmişti. Arkadaşıyla dışarı çıkmaya karar verdiler.
Başlarına geleceklerden habersiz bindikleri asansör beş ve altıncı katlar arasında durdu. Çocuklar mahsur kaldı.

Yakınları önce çocukları kurtarmaya çalıştı. Ellerinden hiçbir şey gelmeyeceğini anlayınca itfaiyeyi aradılar. Yoğun uğraşlar sonucu Beren’in arkadaşı sağ salim kurtarıldı. Kız ise asansör boşluğuna düşerek hayatını kaybetti. Neden böyle bir arıza yaşandığı, Beren’in nasıl düştüğü hala bilinmiyor. Bazı söylentilere göre görevlinin ellerinin arasından kaymıştı.

Komşu Özgür Berber yaşananlarla ilgili şunları söylüyor:

“Oğlum bana söyledi, ‘baba arkadaşım asansörde kalmış’ diye. Ben de ‘bizim bina olmadığı için biz bir şey yapamayız ama o binanın yöneticisini ya da bir sakinini bulunup yardımcı olsunlar’ dedim. Onlar da sağ olsun itfaiyeyi çağırmış. Çocuklar 6’ncı katta kalmış. İtfaiye kapıyı 5’inci kattan açmış, iki kişiler zaten asansörde. Oğlan çocuğunu kurtarıyorlar, kız çocuğunu da kurtarırken artık ellerinden mi kayıyor tutamıyorlar mı ne oluyorsa o esnada aşağı asansör boşluğuna düşüyor çocuk. Burada binaların çoğu sorunlu zaten. Ama her bina kendi bakımını yaptırıyor. Bu neden olmuş bilgim yok.”

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.