Ankara’da kadın cinayeti: Son umudu KADES’ti

Serap Doğan eski sevgilisi Selahattin Özdemir tarafından taciz ediliyordu, uzaklaştırma kararı aldırdı. Ancak önceki gün Özdemir evine gidip onu öldürdü, sonra da intihar etti. Kadının son kez yardım istemek için KADES butonuna bastığı öğrenildi.

Gündem 31 Mayıs 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Selahattin Özdemir tarafından öldürülen Serap Doğan.

Serap Doğan Ankara’da 42 yaşındaki Selahattin Özdemir’le birlikte yaşıyordu. Çift bir süre sonra ayrılık kararı aldı ama Selahattin Özdemir ayrılığı kabullenemedi ve kadını rahatsız etti. Çünkü 45 yaşındaki kadın telefonuna kadınların şiddetten korunmak için başvurduğu Kadın Destek Uygulaması (KADES) uygulamasını indirmişti. Üstelik eski sevgilisi hakkında da uzaklaştırma kararı aldırmıştı.

Önceki gün akşam saatlerinde Selahattin Özdemir kadının Çankaya ilçesi Akpınar Mahallesi’nde ablasıyla oturduğu eve gitti. Özdemir’in yanında silah da vardı. Kadın KADES butonuna basıp yardım istedi. Ancak iddiaya göre polisler kapıya geldiğinde yanlışlıkla butona bastığını söyledi, polisler de gitti. Bir süre sonra ekipler eve bu kez kontrol için gitti ama kapıyı açan olmadı. Komşu Aliye Adatepe’nin anlattığına göre kapıyı çalan özel harekat polisiydi. Ama içeriden hiç ses gelmedi. Polisler “Bir haber alalım sizden iyi misiniz?” diye soruyor, “Serap iyi mi? Serap ses versin” diyordu. Cevap yoktu. Sonunda nihayet içeri girdiklerinde Serap Doğan ile Selahattin Özdemir’in cesetleriyle karşılaştılar.

Selahattin Özdemir, Serap Doğan’ın kafasına ateş etmiş, sonra aynı silahla intihar etmişti.

Aliye Adatepe “KADES’e basıldığı için polis gelmiş. Önce geldiklerinde kapıyı açmamışlar, KADES’e yanlışlıkla bastıklarını söylemişler. Ondan sonra polis tekrar geldi. Polis dün bütün gün buradaydı, çok fazla emek harcadı. Fakat en üst kata çıkarmış; en uç noktaya çıkardığı için silah sesi duymadık. Gece 03.00’te girdiği söyleniyor; ama ben ayaktaydım hiç ses duymadım. Dün 17.00 gibi kapıyı özel harekat açtı; ama saatlerce uğraştılar, içeriden ses alamadılar, kapı açıldığında ikisi de vefat etmişti. Aslında burada ablası oturuyordu. Ablası uzaklaştırma kararı aldırdığını söyledi. Belli ki daha önceden bir problemleri vardı. Ablası ‘seni kurtaramadım’ diye ağlıyordu. Polisler ‘Bir haber alalım sizden iyi misiniz’ diye seslendi. Ve ısrarla ‘Serap iyi mi? Serap ses versin’ dediler. Çok üzücüydü” diyerek anlattı şahit olduklarını.

Beyoğlu'nda kadın cinayeti: Aynı silahla kendini vurduBeyoğlu’nda kadın cinayeti: Aynı silahla kendini vurdu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.