Ankara’daki saldırıya tepki yağdı: ‘Terör bir insanlık suçudur’

Ankara’da İçişleri Bakanlığı’na yönelik terör saldırısının ardından siyasiler tek ses saldırıyı lanetledi. Açıklamalarda terörle mücadelede kararlılık mesajı ortaklaştı.

Gündem 2 Ekim 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

Ankara’da İçişleri Bakanlığı’nın Emniyet Genel Müdürlüğü kapısının önünde sabah 09.30 sularında terör saldırısı gerçekleştirildi. Bakanlık önüne araçla gelen teröristlerden biri kendini patlattı, diğeri polislerce öldürüldü. Çatışmada iki polis hafif şekilde yaralandı. Öte yandan polis kulübesinin zırhı zarar gördü. Bomba imha ekipleri saldırıda kullanılan araçta ve çevredeki şüpheli paketlerde kontrollü patlamalar gerçekleştirdi.

Türkiye büyük Millet Meclisi’nin yeni yasama dönemine başlayacağı günün sabahında yaşanan saldırıya tepki yağdı.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, “Yaralanan polislerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Teröristleri ve arkalarındaki güçleri bertaraf etmek için kararlı bir şekilde mücadele eden kahraman güvenlik güçlerimizin ve kurumlarımızın daima yanında olduğumuzu bir kez daha vurguluyoruz. Milletimiz ve devletimiz, hain güçlere fırsat vermeyecek, birlik ve beraberlik içinde mücadelesini sürdürecektir. Milletimize ve memleketimize geçmiş olsun” dedi.

Ankara'da İçişleri Bakanlığı'na terör saldırısıAnkara’da İçişleri Bakanlığı’na terör saldırısı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü önünde gerçekleştirilen terör saldırısını lanetliyorum. Yaralı polislerimize acil şifalar diliyorum. Hain saldırı ile ilgili olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımızca derhal adli soruşturma başlatılmıştır. Olayla ilgili görevlendirilen Başsavcıvekili koordinasyonunda soruşturma tüm yönleriyle geniş çaplı şekilde sürdürülecektir. Bu saldırılar Türkiye’nin terörle mücadelesine hiçbir şekilde engel olamayacaktır. Terörle mücadelemiz daha da kararlı bir şekilde devam edecektir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

Terör bir insanlık suçudur

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise, “Ankara’da meydana gelen hain terör saldırısında yaralanan emniyet mensuplarımıza acil şifalar diliyorum. Terör bir insanlık suçudur. Kimden ve nereden gelirse gelsin ülke olarak hep beraber mücadele edeceğiz, hain emellere asla fırsat vermeyeceğiz! Geçmiş olsun Türkiye’m” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Kılıçdaroğlu, saldırıyla ilgili İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Yaralı Emniyet mensuplarının sağlık durumu hakkında bilgi alan Kılıçdaroğlu, geçmiş olsun dileklerini iletti.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, şunları söyledi: “Ankara Kızılay’da meydana gelen terör saldırısını büyük bir üzüntüyle öğrendim. Saldırıyı etkisiz hâle getiren kahraman polislerimize yürekten teşekkür ediyor, yaralı polislerimize acil şifalar diliyorum. Rabbim milletimize tekrarını yaşatmasın…”

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, “Teröre lanet olsun. Ankara’da İçişleri Bakanlığımıza yönelik terör saldırısını lanetliyorum. Saldırıda yaralanan kahraman güvenlik güçlerimize acil şifalar diliyorum. Rabbim ülkemizi, milletimizi her türlü beladan muhafaza eylesin” dedi.

Mücadelemiz kararlılıkla sürecek

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de “Terörü lanetliyoruz. Terörle mücadelemiz kararlılıkla sürecek. Ankara’da bombalı saldırı girişiminde bulunan teröristler güvenlik güçlerimiz tarafından etkisiz hale getirildi. Bu alçak terör saldırısını engellerken yaralanan kahramanlarımıza şifa diliyoruz” ifadelerini kullandı.

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, “İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü giriş kapısı önünde yaşanan terörist saldırıyı lanetliyor, yaralanan emniyet mensuplarımıza acil şifalar diliyorum” açıklamasını yaptı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Emniyet Teşkilatımıza geçmiş olsun. Teröre hiçbir zaman boyun eğmeyeceğiz” mesajını paylaştı.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, “İçişleri Bakanlığı’na 2 terörist tarafından bombalı ve roketatarlı saldırı gerçekleştirilmiştir. Teröristler öldürülmüştür. İçişleri Bakanlığımıza geçmiş olsun dileklerimi ifade ederim” diye konuştu.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, “Emniyet Genel Müdürlüğü giriş kapısı önünde bombalı saldırı eyleminde bulunan 2 teröristi lanetliyor, hafif şekilde yaralanan polis memurlarımıza Allah’tan acil şifalar diliyorum” paylaşımı yaptı.

Taksim'deki terör saldırısında 36 kişiye 8 suçlamaTaksim’deki terör saldırısında 36 kişiye 8 suçlama

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.