Bir altın yüzük çalmak uğruna 3 kişilik aileyi katletti

Mersin'de anne-oğul evde, baba da aracında yanmış halde ölü bulunmuştu. Olayın aile içi cinayet olduğu düşünülürken soruşturmada bir şüpheli ortaya çıktı ve katliamın bir altın yüzüğü çalmak uğruna işlendiği ortaya çıktı.

Gündem 7 Nisan 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı

Mersin’in Erdemli ilçesindeki İlemin Mahallesi’nde yaşayanlar sabah saatlerinde bir evden çıkan dumanlarla karşılaştı. Ev, 42 yaşındaki çiftçi Neşet Kaya ile 40yaşındaki Nurgül Kaya’ya aitti ve çiftin bir de Emrullah isimli 11 yaşında çocukları vardı. Dumanları gören komşuları hemen jandarma ve itfaiye ekiplerine haber verdiler.

Yangına müdahale eden ekipler, alevleri söndürüp eve girdi. Yatak odasına ulaştıklarında Nurgül Kaya ile oğlu Emrullah Kaya’nın yanmış cesetlerini buldular. Bundan yarım saat sonra bir yangın ihbarı daha yapıldı, bu kez alevlere teslim olan otomobildi. Ekipler yanan evin beş kilometre uzağındaki aracın yanına gittiler ve bu yangın da kısa sürede söndürüldü. Aracın içinde bir ceset vardı ve yanarak ölen kişi yanan evin sahibi Neşet Kaya’ydı.

Neşet Kaya’nın eşi ve oğlunu yaktıktan sonra kendini yakmış olabileceği ihtimali üzerinde durulurken başka bir şüpheli ortaya çıktı. Polisler aynı mahallede yaşayan 35 yaşındaki Halil Evcibağ’ı gözaltına aldı. Gözaltına alınan Halil Evcibağ’ın girdiği evde anne ile oğlunu eterle bayılttıktan sonra Nurgül Kaya’nın parmağındaki altın yüzüğü çalıp evi ateşe verdiği, Neşet Kaya’yı ise bıçakladıktan sonra otomobili yaktığı ortaya çıktı.

Beş yıl sonra yalan ifade itirafı: Şantajla ‘cinayeti gördüm’ demişBeş yıl sonra yalan ifade itirafı: Şantajla ‘cinayeti gördüm’ demiş

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.