İki günde iki kadın cinayeti, bir yaralama: Katiller reddedilince silahlarına sarıldılar

İki ilde iki kadın erkekler tarafından öldürüldü. Sakarya'daki cinayette erkeğin bahanesi kadının dansöz olmasıydı. İstanbul'daki cinayet taciz ettiği kadın reddedince erkeğin silahına sarılmasıyla yaşandı. Diyarbakır'daysa bir kadını sevgilisi vurdu

Gündem 2 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Katledilen iki kadın... Sevda Timur(solda), Katie Erorbay (sağda).

Sakarya’da yaşayan 30 yaşındaki Sevda Timur dansözdü ve bir eğlence mekanında çalışıyordu. 40 yaşındaki Ümit D. ile de sevgililerdi ve bu sabah onun Serdivan ilçesine bağlı Kemalpaşa Mahallesi’ndeki evine gitti. İddiaya göre; sevgilisi Sevda’dan dansözlüğü bırakmasını istedi ama genç kadın bunu reddetti. Ümit D. de silahına sarıldı ve kadını vurdu, emniyete gidip teslim oldu. Ümit D.’nin ifadesi üzerine eve gelen polisler kadının cansız bedenini buldu. Bir çocuk annesi Sevda’nın cenazesi otopsi için morga götürüldü.

Ümit D. ifadesinde “İşi bırakmasını istiyordum. Ancak o kabul etmedi. Olay sırasında da alkollü olması nedeniyle ağır konuştu” dedi ve işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Kartal’da da kadın öldürüldü

İstanbul Kartal’da ise dün bir öğretmen erkek şiddetine kurban gitti. İngiliz Katie Erorbay anaokulunda İngilizce öğretmenliği yapıyordu. Hakan Erorbay’la evliydi ve çiftin bir de çocuğu vardı. Dün her zaman yaptığı gibi akşama doğru iş yerinden çıkıp aracına bindi. Bu sırada Mustafa Gülter kadının aracına taksiyle yaklaştı ve bir anda öğretmeni otomobilinden indirmeye çalıştı. Öğretmen aracından inmek istemedi ve Mustafa Gülter onu bir süre daha inmeye zorladı. Bu sırada istediği olmayan taksici Mustafa Gülter yanındaki silaha sarıldı ve kadını önce çenesinden vurdu sonra bir kez daha ateş etti, kadın kanlar içinde yere yığıldı.

Öğretmeni vurduktan sonra aynı silahla intihar etme girişiminde bulunan Mustafa Gülter yaralandı. Bu sırada çevredekiler 112 Acil Çağrı Merkezi’ne haber vermişti, olay yerine gelen sağlık ekipleri genç öğretmenin öldüğünü belirledi. Yaralı katilse hastaneye kaldırıldı.

Katia Erorbay, Hakan Erorbay ile evliydi ve evliliklerinden de bir çocukları vardı. Öğrenilene göre taksi şoförü Mustafa Gülter’in, Erorbay’ı uzun zamandır taciz ediyordu ve sık sık okul çıkışına gidip kadını rahatsız ediyordu. Katie Erorbay’ın çalıştığı anaokulundan bir görevli, “Etkinlik için gelmişti. Düzenli çalışan biri değildi. Çocuklara çalışmalar yapmak için dışarıdan destek alıyoruz. Bir etkinlik için buradaydı. Maalesef çıkışta da böyle bir olay yaşandı. Biz de polisten öğrendik. Silah seslerini hiç duymadık. Bize polis o kadar bilgi vermedi, polis de bize sordu. Biz ses duymadık. Durumu çocuklara yansıtmadık. Küçük çocuklar var burada. Biz de kendisini yakından tanımıyoruz. Bir fikrimiz yok. Daha önceden bir etkinlikte daha çalışmıştık. Dramayla ilgili bir çalışma yaptırmıştı. Nedenini biz de bilmiyoruz. Evli diye biliyorum” dedi.

Diyarbakır’daki saldırgan da tanıdık

Diyarbakır’da yaşayan Veysi Çiçek, sevgilisi olduğu iddia edilen Dilan K. ile otomobilinde seyir halindeydi. Sebebi bilinmeyen şekilde çift arasında kavga çıktı ve ikili araçtan inip Kayapınar çevre yolunda kavga etmeye devam etti. Bu sırada Veysi Çiçek yanındaki silahı çekip kadını vurdu sonra aynı silahla intihar etti.

Otomobiliyle seyir halindeyken olaya şahit olan H.Ç., 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayıp bilgi verdi. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Dilan K. ve Veysi Çiçek, ilk müdahalenin ardından Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Tedaviye alınan yaralılardan Veysi Çiçek, yaşamını yitirdi. Dilan K.’nin ise hayati tehlikesinin sürdüğü öğrenildi.

Olayın görgü tanığı H.Ç. polise verdiği ifadede, memleketi Şanlıurfa’ya gittiğini belirterek, “Kadınla erkeğin tartıştığı gördüm. Erkeğin silahı çektiğini gördüm. Kornaya bastım engel olmak için. Elimden bir şey gelmedi. Aracımı yolun ortasında durdurdum. O sıra yine silah sesi geldi. 112’yi aradım ama yeri bilmediğim için başka bir aracı durdurup bulunduğumuz yerin adresini söyledim” dedi.

Bir kadın cinayeti daha: Katil kocanın bahanesi kıskançlıkBir kadın cinayeti daha: Katil kocanın bahanesi kıskançlık

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.