Anne ve oğlu iki gün önce yangında hayatını kaybetmişti: Kızı da başka bir evde ölü bulundu

Konya'da iki gün önce tek katlı evde çıkan yangında anne ve oğlunun yaşamını yitirmesinin ardından dün de kızı başka bir adresteki evlerinde ölü olarak bulundu.

Gündem 12 Temmuz 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı

İki gün önce Konya Kulu’da Karacadağ Mahallesi’nde Yıldırım ailesinin oturduğu tek katlı müstakil evde 07:00 sıralarında yangın çıktı. Alevler hızla yayılıp evi sardı. Daha sonra gelip yangını kısmen söndüren itfaiye içeri girip 42 yaşındaki Enes Yıldırım’ı yaralı halde çıkardı. Enes Yıldırım ambulansla kaldırıldığı Kulu Bölge Devlet Hastanesi’nde müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Evde de 80 yaşındaki anne Ayşe Yıldırım’ın cansız bedenine ulaşıldı. Yangın ekiplerin yaklaşık üç saatlik çalışmasıyla söndürülürken ev kullanılamaz hale geldi. Anne ve oğlunun cenazesi bugün öğle namazının ardından mahalle mezarlığına defnedildi.

Yangının çıkış nedenini araştıran jandarma Ayşe Yıldırım’ın aynı evde kalan kızı Kadriye Yıldırım’ın yangın sırasında evde olmadığını belirledi. Yıldırım ailesinin yakınları Kadriye Yıldırım’ın psikolojik tedavi görmesi için ağabeyi tarafından Konya’ya hastaneye götürüldüğünü bildiklerini söyledi.

Hastaneleri araştıran jandarma Yıldırım ile ilgili bulguya rastlamadı. Daha sonra Yıldırım ailesine ait başka bir ev daha olduğu belirlendi. Eve çilingir yardımıyla giren jandarma 49 yaşındaki Kadriye Yıldırım’ın cansız bedeniyle karşılaştı.

Yıldırım’ın cesedi otopsi için Kulu Devlet Hastanesi’nin morguna kaldırıldı. Yıldırım’ın nasıl öldüğü ve ölümünün yangınla bağlantılı olup olmadığı araştırılıyor.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.