Şehitlere veda: Anneler kuzularına son kez sarıldı

12 şehit veren Türkiye için yas ve veda günüydü. Şehitlerin cenazesinde yaşlar döküldü, ağıtlar yükseldi. TSK güçleri ise şehitler için düzenlediği operasyonlarla terör örgütüne ağır darbeler indirdi.

Gündem 24 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

Türkiye PKK ile mücadelesinde en fazla can kaybına uğradığı iki günün yaralarını sarmaya çalışıyor. Kuzey Irak’taki çatışmalarda iki günde 12 şehit verildi. Dün şehitlere veda günüydü. Ülkenin dört bir yanından ağıtlar yükseldi, analar şehit verdikleri yavrularına son bir kez sarıldı. Bu yas gününde, Türk Silahlı Kuvvetleri de Kuzey Irak’ta yoğun operasyonlarını sürdürdü. Düzenlenen hava operasyonlarında çok sayıda PKK hedefi vuruldu.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), 23 Aralık günü Irak’ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Harekâtı bölgesindeki bir üs bölgesine sızmaya çalışan PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan altı askerin kimliğini de  açıkladı.

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler yayımladığı taziye mesajında “Kahraman silah arkadaşlarımız 23 Aralık 2023 tarihinde şehit olmuşlardır. Kahraman şehitlerimize şahsım ve Milli Savunma Bakanlığı mensupları adına Allah’tan rahmet; kederli ailelerine ve asil milletimize başsağlığı dilerim” dedi.

Şehit askerlerin kimlikleri şöyle:

Şehit Piyade Uzman Çavuş: Abdulkadir İyem(25)

Şehit Piyade Uzman Çavuş: Ahmet Arslan(24)

Şehit Piyada Sözleşmeli Er: Semih Yılmaz(23)

Şehit Piyade Sözleşmeli Er Cebrail Dündar(25)

Şehit Piyade Sözleşmeli Er Kemal Aslan(24)

Şehit Piyade Sözleşmeli Er Enis Budak(22)

Şehitler memleketlerine uğurlandı

Şehitlerin cenazeleri, Şırnak’ta 23’üncü Piyade Tümen Komutanlığı’nda Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’in de katıldığı törenle memleketlerine uğurlandı.

Törene Mili Savunma Bakanı Yaşar Güler, Vali Cevdet Atay, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu, kamu kurumlarının temsilcileri ve şehitlerin silah arkadaşları katıldı. Şehitlerin cenazelerinin tören alanına getirilmesinin ardından öz geçmişleri okundu.

Şehitler için Şırnak’ta düzenlenen törenden…

Edilen duaların ardından Şehit Piyade Uzman Çavuş Abdulkadir İyem’in cenazesi Gaziantep’e Şehit Piyade Uzman Çavuş Ahmet Arslan’ın cenazesi Yozgat’a, Şehit Piyade Sözleşmeli Er Cebrail Dündar’ın cenazesi Mardin’in Kızıltepe ilçesine, Şehit Piyade Sözleşmeli Er Enis Budak’ın cenazesi Manisa’ya, Şehit Piyade Sözleşmeli Er Kemal Aslan’ın cenazesi Elazığ’a, Şehit Piyade Sözleşmeli Er Semih Yılmaz’ın cenazesi Çorum’a gönderilmek üzere Şerafettin Elçi Havaalanına götürüldü.

Bakan Güler ve beraberindekiler törenin ardından Şırnak’ta tedavi göre yaralı askerleri ziyaret etti.

Şehitlik videosunu kendi çekmiş

Piyade Sözleşmeli Er Kemal Aslan’ın, şehit olmadan önce komutanına “Komutanım, şehit olursam bu videom sizde kalsın, saygılar” dediği bir video gönderdiği ortaya çıktı.

‘Yolumuz şehitlik yolu’

Piyade Sözleşmeli Er Yasin Karaca’nın da silah arkadaşları ile çektiği görüntüler ortaya çıktı. Karaca’nın karlar altında çektiği görüntülerde, “Kızıl Elma’ya kadar devam komutanım” dediği görüldü.

Şehidin yanındaki komutanına “Yolumuz ne yolu komutanım?” diye sorduğu, yanındaki askerin “Şehitlik yolu” diye cevap verdiği, Karaca’nın “Kızıl Elma’ya kadar devam komutanım” dediği görüldü.

Öte yandan Şehit Yasin Karaca’nın ortaokul yıllarında, okulunda düzenlenen bir programda şehit olan bir askeri canlandırdığı anlara dair fotoğraflar ise yürekleri burktu.

Şehit Taşkın’ın ‘al bayraklı tabut’ paylaşımı

Piyade Sözleşmeli Er Emre Taşkın’ın ise “Hangisi daha zor, al bayrağa sarılı tabuta bakmak mı, al bayrağa sarılı tabutta yatmak mı” paylaşımı ortaya çıktı.

Şehit Taşkın’ın sosyal medya paylaşımı

Şehadet haberinin ardından Taşkın’ın bu paylaşımı, sosyal medyada binlerce kişi tarafından yeniden paylaşıldı.

Taşkın’ın sosyal medyada “Şehit olursam bu videoyu da paylaşın” dediği görüntüler ise sosyal medyada ortaya çıktı. Video, izleyenlerin yüreğini yaktı.

Bakan Yerlikaya: 10 ilde 58 mağara ve sığınak imha edildi

Öte yandan güvenlik güçleri terör örgütünün saldırına sert bir şekilde karşılık vermeye devam etti. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 10 ilde eş zamanlı düzenlenen ‘Kahramanlar-35’ operasyonlarında PKK’ya ait 58 mağara, sığınak ve deponun imha edildiğini duyurdu.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Jandarma Genel Komutanlığı TEM Daire Başkanlığı koordinesinde; Gümüşhane, Hatay, Siirt, Şırnak, Hakkari, Diyarbakır, Tunceli, Kahramanmaraş, Mardin ve Batman olmak üzere toplam 10 ilde jandarma özel harekat, komando ve güvenlik korucularından oluşan 139 tim ve 1812 jandarma personelinin katılımı, J-SİHA, Atak helikopterlerinin desteği ile mağara ve sığınaklara yönelik gerçekleştirilen Kahramanlar-35 operasyonlarında 58 barınma alanı imha edildi, çok sayıda anti-tank, roketatar ve lav silahı ile obüs mühimmatı ele geçirildi” dedi.

Operasyona katılan jandarma ekiplerini tebrik eden Yerlikaya, “Yılın 365 günü, 4 mevsim, 12 ay, gece gündüz demeden operasyonlar düzenliyoruz. Terörle mücadelemiz son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar kararlılıkla devam edecek” ifadelerini kullandı.

Bakan Güler, hava harekatını sevk ve idare etti

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Irak- Suriye’nin kuzeyinde PKK tarafından kullanılan ve içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerin de bulunduğu değerlendirilen mağara, sığınak, barınak, petrol tesisleri ve depolardan oluşan toplam 29 hedef imha edildiği hava harekatını Hava Kuvvetleri Harekat Merkezinden sevk ve idare etti. Beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu ile Harekat Merkezinde operasyonu takip eden Bakan Güler, hedefleri başarıyla vuran pilotları tebrik etti.

Evlatlarımızın intikamını almak için irademiz tam

Bakan Güler, Hava Kuvvetleri Harekat Merkezinden sevk ve idare ettiği Irak ve Suriye’nin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik başarılı hava harekatları sonrasında pilotlara seslendi. Milli Savunma Bakanlığı’nın sosyal medya hesabı üzerinden paylaşılan görüntülerde Bakan Güler, “Değerli silah ve mesai arkadaşlarım, Sizleri sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Dün gece, maalesef, Pençe Harekat bölgesinde görev yapan 6 kahraman evladımız şehit oldu, 7 kahraman silah arkadaşımız da yaralandı. Bugün de, Pençe-Kilit Harekatı Bölgesi’nde çıkan çatışmada da 6 kahraman evladımız şehit oldu. 6 kahraman silah arkadaşımız da hafif yaralandı. Kahraman evlatlarımız, aziz vatanımızın mukaddes savunucuları olarak üstün bir cesaret ve fedakarlıkla görevlerini yaparken şehadet makamına ulaştılar. Şehit olan silah arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, kederli ailelerine ve asil milletimize baş sağlığı diliyorum. Acımız büyük. Ancak evlatlarımızın intikamını almak için irademiz tam. Bugüne kadar şehitlerimizin kanını yerde bırakmadık, bırakmayacağız” dedi.

PKK’nın sorumlusunu Suriye’de etkisiz hale getirdi

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) da  PKK’nın Ayn el-Arab sorumlusu ‘Bahoz Afrin’ kod adlı teröristi Suriye’de öldürdü.

Güvenlik kaynakları, Ayn el-Arab’a sorumlu olarak gönderilen teröristlerin sürekli olarak MİT tarafından etkisiz hale getirilmesinden dolayı örgütün bölgede büyük bir kriz yaşadığını ve sorumlu düzeyde faaliyet yürütecek terörist bulmakta zorlandığını aktardı.

MİT, Suriye sınırında güvenlik güçlerine yönelik eylemleri organize eden ‘Bahoz Afrin’ kod adlı teröristin sansasyonel eylem arayışında olduğu yönünde istihbarat aldı. Bunun üzerine Suriye uyruklu terörist, MİT’in öncelikli hedef listesine eklendi ve takibi alındı. Planladığı eylemin son aşamasında olduğu belirlenen terörist, Suriye’de düzenlenen başarılı bir operasyonla öldürüldü.

24 saatte 12 şehit: Türkiye yasa büründü24 saatte 12 şehit: Türkiye yasa büründü

Ekşisözlük’teki paylaşımlara soruşturma

Öte yandan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, “Ekşi Sözlük” isimli sosyal paylaşım sitesinde, şehit olan askerlere yönelik suç veya suç unsuru içeren paylaşımları yapanlar hakkında resen soruşturma başlattı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medyada şehit paylaşımı yapan bir kişi hakkında gözaltı kararının verildiğini aktardı.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, “Ekşi Sözlük isimli sosyal paylaşım sitesinde, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından terör örgütlerine yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda şehit olan askerlerimize yönelik suç veya suç unsuru içeren paylaşımları yapanlar hakkında resen soruşturma başlatılmıştır” bilgisi verildi.

Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Bazı sosyal medya sitelerinde şehitlerimize ve ailelerine yönelik çirkin ve suç teşkil eden paylaşımları yapanlar hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatılmış olup, ayrıca sosyal medyada paylaşım yapan bir kişi hakkında da Antalya Cumhuriyet Başsavcılığınca gözaltı kararı verilmiştir” ifadelerini kullandı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.