Arazi için kardeşlerini öldürdü

Samsun'da annelerinden kalan araziyi kardeşleriyle paylaşmak istemeyen Cavit Aşkın arsada ateş açtı. Aşkın'ın silahından çıkan kurşunlar iki kız kardeşini ve kadastro görevlisini öldürdü.

Gündem 16 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı

Samsun’un Terme ilçesinde yaşayan 8 kardeş anneleri ölünce arazi anlaşmazlığı yaşadı. Evli ve 6 çocuğu olan Cavit Aşkın, kız kardeşleri Ayşe Ergen ve Nuran Topal arasındaki anlaşmazlık ise krize döndü. Eşit paylaşım için Cavit Aşkın, söz konusu araziye kadastro görevlisiyle birlikte geldi ve iddiaya göre kişi başına 350 metrekare düşecekti. Ancak bu ölçüm sırasında Cavit Aşkın, arazilerin kendisine bırakılmasını ve karşılığında da para vermek istediğini kardeşlerine iletti. İki kız kardeş ise bu teklifi reddetti ve arazinin eşit miktarda herkese bölünmesini istedi.

Cavit Aşkın.

Bunun ardından kardeşler arasında yeniden tartışma çıktı. Cavit Aşkın ise yanında getirdiği av tüfeğiyle kardeşlerine ateş etti. O sırada orada bulunan Ayşe Ergen’in oğlu Murat Ergen ve kadastro görevlisi Mert Işık da yaralandı. Kız kardeşler olay yerinde Mert Işık ise kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Nurdan Topal (solda), Ayşe Ergen (ortada), Mert Işık (sağda).

Ağır yaralı olarak Çarşamba Devlet Hastanesine kaldırılan Murat Ergen’in yoğun bakım servisindeki tedavisinin sürdüğü ve hayati tehlikesinin devam ettiği belirtildi. Olayın ardından kaçan Cavit Aşkın, Terme İlçe Jandarma Komutanlığı’nın çalışmaları sonucunda yakalandı. Aşkın’ın daha önce uyuşturucu, tehdit ve darp gibi farklı suçlardan sabıkasının bulunduğu ve yaklaşık 1 yıl önce de cezaevinden çıktığı yargılamasının da devam ettiği belirtildi.

Öte yandan Çarşamba Devlet Hastanesi Morgu’nda bulunan Ayşe Ergen, Nuran Topal ve Mert Işık’ın cenazeleri yakınları tarafından alındı. Ayşe Ergen, Terme ilçesi Akçagün Mahallesi’ndeki evinin önünde kılınan cenaze namazı sonrası aile kabristanlığında defnedildi. Ergen’in kardeşi Nuran Topal’ın cenazesi ise defnedilmek üzere İstanbul’a götürüldü.

Kadastro görevlisi evli ve bir çocuk babası Mert Işık ise Terme ilçesi Hürriyet Cemevi’nde kılınan cenaze namazı sonrası Taşlık Aile Kabristanlığında son yolculuğuna uğurlandı. Jandarma tarafından gözaltına alınan Cavit Aşkın, bugün adliyeye sevk edildi. Çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Ev sahibini öldürdü, linçten zor kurtulduEv sahibini öldürdü, linçten zor kurtuldu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.