Arazi kavgaları bir haftada 12 can aldı

Geçtiğimiz hafta Diyarbakır'da gerçekleşen arazi kavgasında dokuz kişi hayatını kaybetmişti. Dün yine Diyarbakır'da meydana gelen arazi kavgasında iki kişi öldü. Bir arazi kavgası haberi de Zonguldak'tan geldi. Kavgada bir ağabey, kardeşini vurdu.

Gündem 22 Haziran 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Arazi kavgaları can almaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Diyarbakır’da iki aile arasında çıkan arazi kavgasından dokuz kişi hayatını kaybetmişti. Olay, Bismil’de, 15 Haziran günü sabah saatlerinde Serçeler Mahallesi’nde meydana geldi. Alyamaç ve Taş aileleri arasında 200 dönümlük arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan tartışma, silahlı kavgaya dönüştü.

Kavgada, Taş ailesinden Orhan Taş, Serhat Taş, Halil Taş ve Mehmet Can Taş ile Alyamaç ailesinden Mehmet Emin Alyamaç, Selim Alyamaç, Muhammed Alyamaç, Yunus Alyamaç ve Ömer Alyamaç hayatını kaybetti.

Bismil'de arazi çatışması: 9 ölüBismil’de arazi çatışması: 9 ölü

Diyarbakır’da yine kan aktı

Diyarbakır’da dün meydana gelen arazi tartışmasında yine kan aktı. Arazi anlaşmazlığı yüzünden kuzenler arasında çıkan kavgada iki kişi hayatını kaybetti. Merkez Bağlar ilçesi Turgut Özal Bulvarı’ndaki bir alışveriş merkezinde üç kuzen arasında Eğil ilçesindeki arazi nedeniyle başlayan tartışma kavgaya dönüştü.

Diyarbakır’daki kavga iki kişi hayatını kaybetti

Olayda İl Emniyet Müdürlüğü kadrosunda çarşı ve mahalle bekçisi olan Mehmet K’nin silahla açtığı ateş sonucu, akrabası olan çarşı ve mahalle bekçisi Kadri K. ile teknisyen yardımcısı Hayri K. öldü.

Şüpheli Mehmet K., olayda kullandığı silahla polise teslim oldu. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Arazi kavgasında kardeşini vurdu

Zonguldak’ın Ereğli ilçesine bağlı Kocaaali Mahallesi’nde ağabey Nejdet K. ile kardeşi Cevdet K. arasında daha önce arazi ve yer anlaşmazlığı nedeniyle tartışma çıktı. İddiaya göre dün Nejdet K. eline aldığı av tüfeği aracıyla olay yerinden geçtiği sırada kardeşi Cevdet K.’ya pusu kurdu. Aracın geçişi sırasında av tüfeğini ateşledi. Bu sırada kurşunların hedefi olan Cevdet K. aracın kontrolünü kaybetti. Yoldan çıkan araç bahçeye savrularak durabildi.

Zonguldak’taki kavgada ağabey kardeşini vurdu.

Meydana gelen olayda Cevdet K. karın bölgesi ve vücudunun çeşitli yerlerinden ağır yaralandı. Kavga ile bağlantısı olmamasına rağmen Cevdet K.’nın yanında bulunan arkadaşı Rıza Andıç da kurşunların hedefi oldu. 63 yaşındaki Rıza Andıç boğazına ve göğsüne gelen kurşunlarla olay yerinde hayatını kaybetti. Yaralı Cevdet K. olay yerine gelen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından ilçedeki özel hastaneye kaldırıldı. Şüpheli Nejdet K. ise olay yerine gelen Kdz. Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından kıskıvrak yakalanarak gözaltına alındı. Nejdet K.’nın olayda kullandığı av tüfeğine de el konuldu.

Cumhuriyet Savcısı’nın olay yeri incelemesinin ardından Rıza Andıç’ın cansız bedeni otopsi işlemleri için morga kaldırılacak. Yoğun bakıma kaldırılan Cevdet K.’nın da sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

9 kişi ölmüştü: Arazinin bir kısmı Hazine'de, kavga ise eskiye dayanıyor9 kişi ölmüştü: Arazinin bir kısmı Hazine’de, kavga ise eskiye dayanıyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.