Arkadaşını baltayla öldürdü: Bana sarkıntılık ediyordu

Konya'da Seyfullah Muradi, aynı fabrikada çalıştığı Afganistan uyruklu iş arkadaşı Abdulvasi Hasani'yi baltayla öldürdü. İfadesinde cinayeti kendisine sarkıntılık yaptığı için işlediğini iddia etti.

Gündem 9 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı

Konya’nın Karatay ilçesindeki Metalciler Sanayi Sitesi’nde motosiklet ile devriye görevi yapan sitenin güvenlik görevlisi 6 Şubat’ta yol kenarında kanlar içinde yatan birini gördü. Haber vermesi üzerine olay yerine gelen polisler yerde yatan kişinin kesici bir aletle öldürüldüğünü ve isminin de Abdulvasi Hasani olduğunu saptadı. Cenaze otopsi için Konya Şehir Hastanesi morguna kaldırıldı.

Bunun üzerine Asayiş Şubesi Cinayet Büro Amirliği ekipleri, sitedeki güvenlik kamerası görüntülerini inceleyip, şüphelinin Abdulvasi Hasani ile aynı fabrikada çalışan Seyfullah Muradi olduğunu belirledi. Görüntülerde, Seyfullah Muradi’nin Abdulvasi Hasani’nin başına balta ile 15 kez vurup kaçtığı ardından iş arkadaşının ölüp ölmediğini kontrol etmek için geri döndüğü ortaya çıktı.

Polis, 2 arkadaşın olaydan 2 gün önce Konya’ya geldiğini, çalıştıkları fabrikada kaldıklarını da tespit etti. Harekete geçen polis, fabrikaya operasyon düzenledi. Polisi fark edip, pencereden atlayan Seyfullah Muradi, kaçmaya çalışırken yakalandı.

Şüpheli gözaltına alınırken, fabrikada yapılan aramada Seyfullah Muradi’nin kanlı elbiseleri yatakhanedeki çamaşır makinesinin içerisinde bulundu. Suç aleti balta da aramada ele geçirildi. Seyfullah Muradi, ifadesinde “Bana sarkıntılık ediyordu. Bunun üzerine tartıştık. Çıkmadan önce kemerimin altına demir baltayı sakladım. Yürürken de tartıştık. Kafasına baltayla birkaç kez vurdum” dedi. Mahkemeye çıkarılan şüpheli tutuklandı.

'Oğlumu sen mi dövdün' kavgası cinayetle bitti‘Oğlumu sen mi dövdün’ kavgası cinayetle bitti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.