Arkadaşını öldürüp üç yıl da maaşını çekmiş

Aydın’da dört yıldır kayıp olan Mehmet Akkan’ın arkadaşı tarafından öldürülüp ormana gömüldüğü ortaya çıktı. Cinayeti işlediğini itiraf eden Osman Çiftçi’nin üç yıl boyunca Akkan’ın emekli maaşını düzenli olarak bankadan çektiği belirlendi.

Gündem 6 Aralık 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

Aydın’ın Buharkent ilçesinde yaşayan 50 yaşındaki emekli işçi Mehmet Akkan ailevi sorunlar nedeniyle 2019 yılında evi terk edip Denizli’ye gitti. Kız kardeşi Remziye Yıldız sonra bir daha kendisinden haber alamadıkları ağabeyinin bulunması için 2021 yılında polise kayıp başvurusunda bulundu. Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda Aydın İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ile Nazilli İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince özel ekip kuruldu.

Polis Akkan’ın emekli maaşının çekilip çekilmediğine ilişkin bankadan bilgi istedi. Akkan’ın maaşının 2019-2022 yılları arasında Denizli’de düzenli olarak çekildiğinin bildirilmesi üzerine polis ATM’deki güvenlik kamerası görüntülerini inceledi. Maaşı çekenin Mehmet Akkan ile bir süre aynı pansiyonda kalan arkadaşı Osman Çiftçi olduğu belirlendi. Çiftçi Denizli’nin Honaz ilçesinde yakalandı.

Ev arkadaşının kafasını kesip buzdolabında sakladı: Berberin önerisiydiEv arkadaşının kafasını kesip buzdolabında sakladı: Berberin önerisiydi

İçerken başına sopayla vurup öldürmüş

Osman Çiftçi sorgusunda suçunu itiraf etti. 2019 yılında Mehmet Akkan ve arkadaşları Enver Çaylak ile Denizli’nin Honaz ilçesine bağlı Sapaca Mahallesi’nde kırsal bölgeye içmeye gittiklerini anlatan Çiftçi “Husumet beslediğim için burada Akkan’ı başına sopayla vurarak öldürdüm. Cesedini Enver Çaylak ile bulunduğumuz yere gömdük” dedi.

Osman Çiftçi’nin tarif ettiği alanda yapılan kazıda insan kemikleri ile Akkan’a ait olduğu düşünülen kıyafet parçaları bulundu. Ekipler Enver Çaylak ve olayla ilgisi olduğu ileri sürülen iki şüpheliyi daha gözaltına aldı. Osman Çiftçi ve Enver Çaylak tutuklandı. İki şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Dört yılda biriktirdiği parayı kriptoda kaybeden arkadaşını demir çubukla kovaladı  Dört yılda biriktirdiği parayı kriptoda kaybeden arkadaşını demir çubukla kovaladı  

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.