Arkadaşlarının çağırdığı yere gitti, öldürüldü… Sebebini duyunca inanamayacaksınız

Adana'da Bayram Akbaş'ın arkadaşları 22 yaşındaki genci yanlarına çağırdı. Çağrıldığı yere giden Bayram Akbaş, arkadaşları tarafından kurşun yağmuruna tutuldu.

Gündem 1 Ağustos 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı

Üç arkadaş birlikte gezmek için otomobil kiralar, sonra bunlardan biri diğer ikisine haber vermeden aracı alıp kendi başına gezerse bu bir cinayet sebebi midir? Türkiye’de yaşıyorsanız evet. Dün Adana’da vahşice işlenen bir cinayetin sebebi tam olarak buydu.

Adana’da 26 Temmuz saat 16.00’da Yüreğir ilçesinde bulunan Samet Ataş, Ömercan Aslan ve Bayram Y.; Bayram Akbaş’ı arayarak buluşmak istedi. Motosikletle olay yerine gelen 3 şüpheliden Ataş ile Aslan, çıkan tartışmada tabancalarla Akbaş’a bir anda ateş açtı. Bayram Akbaş, göğüs, bacak ve ayağından vurulurken şüpheliler Akbaş’ın arabasını da alarak kaçtı.

Çevredekilerin ihbarıyla olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. İlk müdahalesi yapılan Akbaş, ambulansla özel bir hastaneye kaldırıldı. Durumu ağır olan Akbaş, kurtarılamadı.

Çevredekiler vurulan Bayram Akbaş’ın başında bekledi.

Cinayet Büro Amirliği ekipleri, kaçan şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı. Şüphelilerin, Ali Hocalı Mahallesi’ne gittiğini belirleyen ekipler, bölgede araştırma yaptı. 3 şüpheli, kiralık otomobilin içinde otururken yakalandı; olayda kullandıkları tabancalar da ele geçirildi.

Emniyete götürülen şüphelilerden Ataş işe Aslan sorguda suçu birbirinin üzerine attı. Öldürdükleri Bayram Akbaş ile gezmek için birlikte otomobil kiraladıklarını, olay gecesi Akbaş’ın kendilerinden habersiz aracı alarak Mersin’e gittiğini söyledi. İki arkadaş, bu nedenle Akbaş ile buluştuklarını, çıkan tartışmada da olayın yaşandığı ifade etti. Bayram Akbaş ile şüphelilerin arkadaş olduğu da ortaya çıktı.

İşlemlerinin ardından sevk edildikleri adliyede mahkemeye çıkarılan şüphelilerden Samet Ataş ile Ömercan Aslan tutuklanırken, Bayram Y. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Esencılıs’taki silahlı çatışma gayet normal aslında: Sokakta gördüğünüz herkesin belinde tabanca olabilirEsencılıs’taki silahlı çatışma gayet normal aslında: Sokakta gördüğünüz herkesin belinde tabanca olabilir

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.